Гибона отбеляза 60-годишния си юбилей с ветерани на Левски

19:28
Гибона отбеляза 60-годишния си юбилей с ветерани на Левски

Ветерани на Левски, роднини и приятели спретнаха парти изненада на легендата на „синия“ клуб Божидар Искренов. Повод за това беше отбелязването на 60-годишния юбилей на Гибона или както е известен също "Радостта на народа". 

Той е юноша на Левски, дебютира със „синята“ фланелка през 1980 година и става шампион на България със „сините“ три пъти и два пъти носител на Купата на България. За Левски има има 279 мача, в които е отбелязал и 60 гола. 

Любопитен момент от кариерата на Гибона е, че е играл и за „вечния“ съперник ЦСКА, като записва 18 двубоя и 6 попадения, а освен двата гранда на българския футбол, той се е подвизавал в отборите на Ботев (Пловдив), Шумен и Септември (София). 

В чужбина пък е бил част от съставите на Реал Сарагоса и Лозана, а кариерата му приключва в американския Вашингтон Уортхогс. 

За националния отбор на България Искренов има 58 мача и 5 гола, като е участник на световните финали през 1986 година в Мексико. Понастоящем „Радостта на народа“ живее в САЩ, където подпомага развитието на млади таланти.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация