Клоп: Световното ще се проведе в грешен момент по грешни причини

18:56
Клоп: Световното ще се проведе в грешен момент по грешни причини

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че проблемите с контузии, които се струпаха в последно време на мърсисайдци, няма да променят трансферните планове на германеца. Въпреки това специалистът подчерта, че прозорецът все още не е затворил, така че нищо не се знае. Клоп направи негативна оценка и на решението Световното първенство в Катар да се проведе в средата на сезона, което ще натовари изключително много футболистите.

„Имаме големи очаквания и мечти за новия сезон. Истинският тест предстои. Всички отбори се подобриха, опирайки се на опита си от миналата кампания. Трябва да мислим единствено за нас. Опитваме и ние да се подобряваме, да сме по-разнообразни, да владеем по-динамично топката. Аз съм положително настроен, такава е природата ми.

Фулъм се представи добре през миналия сезон. Да спечелиш промоция в Премиър лийг, играейки футбол в Чемпиъншип, е едно от най-трудните неща. Имат цялото ми уважение. Наистина добър отбор. Фабио Карвальо беше много важен играч за тях. Хари Уилсън също.

Истина е, че имаме доста контузени. Това обаче не променя нищо от гледна точка на това дали ще привличаме нови играчи. Просто нямахме късмет в няколко ситуации. Най-напред Диого се контузи повторно. Костас нямаше късмет в една ситуация по време на тренировки. Вероятно ще може да тренира през следващата седмица. Конате пострада при едно единоборство срещу Страсбург. Трябва да видим колко време ще отсъства, но ще бъде извън игра за известно време. Не можем да разрешим тези проблеми с трансфер. В момента това не би имало никакъв смисъл. Трансферният прозорец обаче все още е отворен, така че ще видим. Мисля, че Наби Кейта ще поднови днес тренировки за първи път. Вчера все още имаше симптоми. Не е ковид, но не беше добре. Куивин Келъхър ще се завърне след няколко седмици. Алисон е добре. 

Ако играеш на финал на Световното първенство или в мача на третото място, вече си доста натоварен. Ядосвам се, когато говоря за това. Моят проблем е, че всеки знае какъв е казусът с календара, но никой не говори достатъчно за това. Нещо трябва да се промени. ФИФА, УЕФА, ФА, Премиър лийг, моля ви, говорете си. Направете една обща среща, на която темата да бъде най-важната част от играта – футболистите. Това Световно ще се случи в грешния момент поради грешни причини“, заяви Клоп.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация