От Фенербахче няма да се извинят на Украйна за скандиранията “Путин”

15:13
От Фенербахче няма да се извинят на Украйна за скандиранията “Путин”

Фенербахче няма да се извини на Украйна, заяви президентът на клуба Али Коч, след като турски фенове скандираха името на руския президент Владимир Путин на мача на 27 юли от втория квалификационен кръг на Шампионската лига между “фенерите” и Динамо (Киев), съобщава "Хюриет”.

Запитан дали Фенербахче ще се извини, Али Коч отговори директно с "не" и добави: "Освен това, като погледнем непремерените думи на посланика на Украйна, то те са тези, които трябва да ни се извинят".

След мача украинският посланик в Турция Васил Боднар написа във Фейсбук, че случаят го е огорчил. "Няма как да разберем думите на подкрепа за руския убиец и агресор, който умишлено избива украинци и унищожава нашата страна", написа Боднар. "Дори и футболът, който е така обичан в Турция, има своите граници", добави той.

Али Коч определи скандиранията като "20-секунден инцидент", но добави, че според него те са били "ненужни и неуместни".

"Но какво можехме да направим? Да им запушим устата?", запита президентът на Фенербахче и обвини украинските играчи в провокации.

"Техният вратар направи жестове, които създадоха напрежение преди мача и след първия гол. Този, който вкара попадението, също направи такива жестове", добави Коч.

Европейската футболна централа УЕФА започна дисциплинарно разследване на поведението на турските фенове на мача в Истанбул, който завърши при резултат 2:1 след продължения в полза на тима от Киев, с което украинците продължиха напред.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация