Валентич: Трябва да продължим да работим

23:22
Валентич: Трябва да продължим да работим

Наставникът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич говори след загубата на своя тим от АПОЕЛ Никозия, което сложи край на европейския поход на “канарчетата”. Пловдивчани отстъпиха с 0:2 в Кипър, а според специалиста българският тим също е имал своите шансове. Валентич обаче не даде отговор на въпроса дали ще подаде оставка, като заяви, че сега му предстои среща със собственика и изпълнителния директор.

“Знаехме, че ни предстои труден двубой, особено в първите 10-15 минути, в този период бяхме нервни. Давахме им шансове да имат положения. Опитвахме се да се върнем в срещата, след това имахме 100-процентов шанс с Емануел Току. През второто полувреме пак имахме шанс. Ясно беше, че няма да имаме много положения и трябваше да ги използваме. Това е футболът, усещаше се, че тяхното попадение идва. Ако бяхме завършили 0:0 през първото полувреме, щеше да е различно за нас. Горд съм от начина, по който реагирахме през второто полувреме. Голът за 0:2 винаги може да се случи, защото е от пряк свободен удар. Не е възможно да дойдеш тук и да създадеш много положения, но и те не правиха много. Добър съперник е АПОЕЛ. Не видях нито един футболист от Ботев, който да не даде 100% за отбора. Разочарован съм. Този трансферен прозорец не се подготвихме, както искахме. Понякога плащаш висока цена за грешките си. 

Те имаха атака след атака, но няколко пъти и ние владеехме топката и просто им я подарявахме. Футболът е решения, трябва да правиш логическото решение. След мача с Берое знам какво си казахме в клуба и от какво се нуждаем, но засега не се получват нещата.

Трябва да продължим да работим. Ако искаме да поддържаме максимума, трябва да имаме още 2-3 нови. Имаме само Мартин засега, който физически не е готов все още.

Днес имам среща със собственика и изпълнителния директор. От първия ден всяко решение, което взимам, е за най-доброто на Ботев и ще видим сега какво ще е решението. Аз знам кое е най-доброто решение. Най-доброто за Ботев е да вземе двама футболисти. Ако не е трудно и ако успеем, имаме потенциал за купата. Още след мача с Берое говорихме за тези неща, а още не сме привлекли никого.

Ще ви кажа утре, не съм идиот, познавам хората, усещам, че феновете не подкрепят отбора, това е моето усещане. Ако не подкрепят заради мен, това ще е по-лесно за мен да взема решение”, заяви Валентич.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация