Първи полуфинал от повече от година за Тийм

18:20
Първи полуфинал от повече от година за Тийм

Шампионът от US Open 2019 Доминик Тийм официално може да се похвали със силен резултат и сериозен плод на усиления си труд да се завърне в елита на тениса.

Австрийската звезда, който страдаше от контузии именно от триумфа си с титлата от “Големия шлем” в Ню Йорк, вече е полуфиналист в турнира от сериите АТР 250 в Гщаад. За първи път от “Мастърс”-а в Мадрид през май миналата година Тийм е на предпоследното стъпало на надпревара на АТР, побеждавайки перуанския квалификант Хуан Пабло Варияс с 6:4, 6:3. 

Самият Доминик сподели, че е изпитвал нерви на сервис-гейм при 5:2 в своя полза в първия сет, защото не е бил на полуфинал от толкова отдавна. Той обаче успя умело да разхожда по ширината на корта 26-годишния си съперник и да диктува с форхенда си размените от основната линия.

Бившият номер 3 в света още миналата седмица в Бостад загатна за завръщане към най-добрите си изяви, достигайки четвъртфиналите и изигравайки три над тричасови двубоя. Сега той може да мисли за първа титла от септември 2020 година и общо втора на клей от категория АТР 250, след като спечели именно в Гщаад при дебюта си през 2015-а.

Тийм има 17 купи в колекцията си досега, но дори при тези позитивни емоции през последните дни можеше да не получи удовлетворение, защото още в първия кръг трябваше да спасява мачбол срещу Юго Гастон. 

Австриецът сега може спокойно да си отдъхне, че изборът му да използва защитения ранкинг за участие в Гщаад е бил правилен. Той засега събра 90 точки за световната ранглиста и си гарантира изкачване с цели 79 позиции до 195-ата.

Следващото му препятствие в швейцарския град ще бъде вторият поставен Матео Беретини, който надви испанеца Педро Мартинес с 3:6, 7:6(5), 6:1. Ако спечели предстоящия си дуел, Тийм ще се изстреля в около 130-ото място в класацията на АТР, а при титла ще стане около 113-ти.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация