Мечтата за нова "синя приказка" стартира срещу ПАОК

06:53
Мечтата за нова "синя приказка" стартира срещу ПАОК

Носителят на Купата на България Левски се изправя срещу гръцкия ПАОК в мач от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. “Сините” имат тежка задача при завръщането си в Европа, но феновете са уверени, че отборът няма да се даде лесно на тима от Солун и изкупиха за отрицателно време билетите за срещата. Очакванията са, че стадион “Георги Аспарухов” ще е изцяло запълнен в частта, която ще бъде отворена за публика. Левски има наказание от УЕФА и част от сектор “В” ще бъде затворен, което се равнява на около 3000 места по-малко за двубоя.


Наставникът на “сините” Станимир Стоилов има доста кадрови проблеми преди мача с гърците. Ивелин Попов и Цунами със сигурност пропускат срещата. Други трима важни играчи пък са с проблеми преди двубоя и към момента не е ясно дали някой от тях ще бъде възстановен. В последните часове преди първия съдийски сигнал ще се решава дали и кои ще могат да играят. Става дума за Илиян Стефанов, Андриан Краев и Келиaн ван дер Каап.


Старши треньорът призна, че част от идеите му за състава са се променили с оглед на проблемите с травми, но все пак се очаква Мъри да заложи на вратата на Николай Михайлов, а пред него в защита най-вероятно ще бъде четворката: отляво - Хосе Кордоба, отдясно новото попълнение Жереми Петрис и централна двойка Сонко Сундберг и Келиан ван дер Каап, ако проблемът му отшуми. В халфовата линия сигурни са Филип Кръстев и Георги Миалнов, като най-вероятно третият полузащитник ще е Асен Митков, ако физическото състояние на Краев не му позволява да е на линия. В предни позиции пък се очаква да бъдат Уелтон, Роналдо и Билал Бари. Все пак целият състав може да претърпи доста корекции в зависимост от новините за Ван дер Каап, Краев и Стефанов.


ПАОК също има своите проблеми и в последния момент контузия получи десният защитник Лефтерис Лирацис. Аут със сигурност е Янис Михалидис, а под въпроса са още Омар Ел Кадури и Нелсон Оливейра, които в последните дни се подготвят по индивидуална програма.


Вече е ясно и какво следва за победителя от битката между двата тима. Тегленият преди няколко дни жребий в Нион определи в следващия кръг да играе с продължилия напред измежду Велез Мостар от Босна и Хамрун Спартанс от Малта.


ЛЕВСКИ - ПАОК


Вероятни състави: 


ЛЕВСКИ (4-3-3): Николай Михайлов, Патрик-Габриел Галчев, Хосе Кордоба, Сонко Сундберг, Жереми Петрис, Георги Миланов, Филип Кръстев, Асен Митков, Уелтон, Роналдо, Билал Бари


ПАОК (4-3-3): Доминик Котарски, Виейриня, Янис Каргас, Сверир Ингасон, Рафа Соареш, Дъглас Аугусто, Щефан Шваб, Тиаго Данташ, Николас Куалиата, Андрия Живкович, Йоргос Куцияс

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари