Мечтаният трансфер за Рома е факт

18:31
Мечтаният трансфер за Рома е факт

От Рома официално обявиха трансфера на нападателя Пауло Дибала, който пристига като свободен агент с договор за три години. Предполагаемата му годишна заплата е в размер на 4,5 млн. евро, към които има допълнителни 1,5 млн. под формата на бонуси. Той ще носи фланелката с номер 21.

“Дните, които ме доведоха до подписването на този контракт бяха изпълнени с толкова много емоции. Скоростта и решителността, с която Рома демонстрираха колко много ме искаха, направиха цялата разлика. Присъединявам се към отбор, който върви нагоре, както и клуб, който продължава да полага силни основи за бъдещето, а също така и треньор, Жозе Моуриньо, с когото ще бъде привилегия да работя. Като опонент винаги съм се възхищавал на атмосферата, създавана от феновете на Рома. Сега нямам търпение за възможността да ги поздравя, носейки тази фланелка”, заяви Дибала пред клубния сайт. 

“Решението на Пауло да се присъедини към нашия проект е доказателство за правдоподобността на клуба и знак за усърдната работа, която всички ние влагаме, за да водим Рома напред. Пауло е световнопризнат играч, който е спечелил големи трофеи и е получил глобално одобрение. Той ще донесе в Рома нужната класа и съм убеден, че с него в състава ние ще бъдем още по-силни и конкурентоспособни”, добави директорът Тиаго Пинто.

Дибала е четвъртото ново попълнение на “вълците” през този сезон след халфа Неманя Матич, вратаря Миле Швилар и защитника Мехмет Зеки Челик. Римският клуб се пребори за него в конкуренцията на Интер и Наполи, въпреки че по едно време трансферът му при “нерадзурите” беше считан за сигурен. Важна роля за привличането на Ла Хоя имаше наставникът Жозе Моуриньо, който го убеди да пристигне на “Олимпико”, макар и тимът да участва в Лига Европа вместо в Шампионската лига.

За аржентинския национал това ще бъде трети отбор в Италия. Между 2012-а и 2015-а той защитаваше цветовете на Палермо, изигравайки 93 мача с 21 гола и 16 асистенции за тима. Представянето му за сицилианците привлече вниманието на Ювентус, който го купи за сумата от 41 млн. евро. За седем години в торинския гранд Дибала записа 293 двубоя със 115 попадения и 48 асистенции. С екипа на “бианконерите” той спечели 12 трофея: 5 титли в Серия "А", 4 Купи на Италия и 3 суперкупи на страната. За своята родина 28-годишният играч има 34 срещи с 3 гола и 6 асистенции, както и един трофей - “Финалисима” от това лято.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация