Тен Хаг: Има още много работа за вършене

23:06
Тен Хаг: Има още много работа за вършене

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг отново похвали своите играчи, след като те записаха трета поредна победа в летните контроли. Този път отборът от “Олд Трафорд” се наложи с 3:1 над Кристъл Палас и вече е реализирал 11 попадения срещу само 2 допуснати.

“Щастливи сме от подобрението, което наблюдаваме, но има още много работа за вършене. Все пак се намираме в предсезонната подготовка”, заяви той в интервю за клубния ТВ канал на Юнайтед.

Отборът пак впечатли с агресивната си преса. “Това искам от тима: преса през цялото време - обясни Тен Хаг. - Ако имаме възможност, ще я прилагаме високо по терена. Ако пък не успяваме, после се налага да се затваряме дълбоко. Никой съперник не обича да бъде пресиран още при изнасянето на топката. Мисля, че е голямо предимство, ако успяваш да го правиш. Но за това е нужно целият състав да действа в синхрон. А виждам, че не уцелваме точния момент, в който да започнем пресирането. Все още забелязвам някои движения, които можем да избегнем и така да се подготвим за налагането на преса по по-добър начин.”

“Вярно е, че реализирахме няколко красиви попадения, но трябва да подобрим играта си с топка. Когато поведеш с 2:0 или 3:0, увереността сред самите футболисти се увеличава”, продължи нидерландецът.

Треньорът отличи специално атакуващите си футболисти: “Момчетата се трудят много и тичат. Виждате как офанзивните играчи влагат много енергия в защитната игра и после получават награда за това, като вкарват голове, защото печелим топката високо по терена.”

В края Тен Хаг говори и по темата с бившия си нападател в Аякс Себастиан Алер, който беше диагностициран с тумор в тестисите: “Това е ужасно! Разбирах се отлично с него и тази новина е потресаваща. Надявам се да се възстанови бързо”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация