Лудогорец посреща ирландския шампион в поредното препятствие по пътя към групите на Шампионската

08:06
Лудогорец посреща ирландския шампион в поредното препятствие по пътя към групите на Шампионската

Лудогорец и Шамрок Роувърс се изправят един срещу друг в мач от втория предварителен кръг на Шампионската лига. Първият двубой е на "Хювефарма Арена" в Разград, а неговото начало е в 20:45 часа.


"Орлите" са изправени пред сериозен тест по пътя си към груповата фаза на най-престижния европейски клубен турнир. В първия кръг шампионът на България отстрани черногорския Сутиеска след две победи (2:0, 1:0).


Сега Лудогорец се изправя срещу ирландския шампион Шамрок Роувърс, който се справи с Хибърниънс на старта на надпреварата.


Старши треньорът на разградчани Анте Шимунджа няма сериозни кадрови проблеми, като единствено под въпрос за двубоя до последно ще бъде полузащитникът Клод Гонсалвеш.


Другият футболист, който имаше проблеми - Кирил Десподов, е възстановен и ще бъде на линия за днешния сблъсък. Футболист №1 на България за 2018 година изрази надежда, че неговият отбор ще успее да вземе добра преднина преди реванша след седмица.


Шимунджа отдаде заслуженото на противника и заяви, че има голяма разлика между Сутиеска и Шамрок. Въпреки това той не се притеснява, тъй като е наясно със силните и слабите страни на съперника.


В групата на "орлите" за мачовете от втория квалификационен кръг на ШЛ попадна испанският нападател Ихинио Марин, който замени продадения Шакил Пинас.


Малко вероятно е обаче той да се появи в игра, защото е пред напускане на клуба.


Лудогорец вече научи потенциалния си съперник за следващата фаза на надпреварата. Ако разградчани отстранят Шамрок, то в третия кръг ги очаква победителят от двойката между Динамо (Загреб) и Шкупи.


Вероятни състави:


ЛУДОГОРЕЦ: Слуга; Сисиньо, Пластун, Вердон, Недялков; Сантана, Шоу; Текпетей, Каули, Рик; Соториу
Старши треньор: А. Шимунджа 


ШАМРОК РОУВЪРС: Манус; Хоар, Лопес, Грейс; Фин, Уотс, О'Нийл, Маккан, Лайънс; Гафни, Грийн
Старши треньор: С. Брадли

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация