Белоти и Дибала са опции за подсилване на атаката на Ман Юнайтед

12:31
Белоти и Дибала са опции за подсилване на атаката на Ман Юнайтед

Манчестър Юнайтед продължава с пълна сила работата по селекцията за новия сезон. Клубът обаче не разполага с твърде голям бюджет, а голяма част от него вероятно ще отиде за привличането на Френки де Йонг и Лисандро Мартинес, ако тези сделки бъдат финализирани. Клубът вече плати 15 милиона евро за Тайрел Маласия, а освен това почти е договорил и Кристиан Ериксен, който все пак ще дойде без трансферна сума. Сега на "Олд Трафорд" обмислят и варианти за подсилване на атаката, като все по-сериозно се разглеждат опциите за привличане и на свободни агенти. Има и три имена, които са в полезрението на "червените дяволи", съобщава "Експрес".

Интересното е, че и тримата въпросни футболисти досега се подвизаваха в Серия "А". Става дума за Адреа Белоти, Пауло Дибала и Дрис Мертенс.

Белоти отдавна е в полезрението на Юнайтед. Той бе желан още от Оле Гунар Солскяер, но в крайна сметка тогава клубът се насочи към други цели. Сега 28-годишният таран е свободен агент, след като отказа да поднови договора си с Торино. В последните 7 години той се превърна почти в легенда за "биковете", като има 251 мача, 113 гола и 28 асистенции на сметката си. Освен това той е и национал на Италия с 44 мача и 12 гола за "скуадра адзура". Футболистът обаче прецени, че е време да потърси по-сериозно предизвикателство, а евентуална оферта от Юнайтед със сигурност би го заинтригувала доста.

Пауло Дибала също не за пръв път е свързван с интерес от страна на "червените дяволи". През годините на няколко пъти имаше шанс той да се озове на "Олд Трафорд", но до трансфер така и не се стигаше. Сега това може да се случи доста по-лесно, след като договорът му с Ювентус изтече и не бе подновен. Аржентинецът е желан и от Интер, Наполи и Рома, но и Манчестър Юнайтед може да се намеси в битката за подписа му, като със сигурност може да го изкуши с по-добри финансови условия, отколкото предложенията от италианските клубове. Англиачните обаче трябва да побързат, ако не искат да бъдат изпреварени от някой от въпросните клубове, които са доста по-напред в преговорите с играча.

Не на последно място е и Дрис Мертенс. Неговият договор с Наполи също изтече. Футболистът иска да остане на "Диего Армандо Марадона", но до момента не успява да се разбере с шефовете на клуба и все още е свободен агент. Макар да е в доста напреднала футболна възраст - на 35 години, белгиецът си остава доста качествен футболист, който може да бъде от полза на "червените дяволи". През миналия сезон той изигра 30 мача, в които отбеляза 11 гола и направи 2 асистенции.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация