Дембеле: Първата ми опция винаги е била да остана

18:42
Дембеле: Първата ми опция винаги е била да остана

От Барселона организираха специална церемония на тренировъчното игрище “Тито Виланова”, на която клубният президент Жоан Лапорта и Усман Дембеле тържествено подписаха новия договор на крилото, който ще го задържи на "Камп Ноу" до 2024 година.

След като това стана, Лапорта първи коментира новото споразумение. “Възхищавам се на Усман като професионалист и човек. Това е много специален ден. Той винаги е искал да остане и положи усилието да се адаптира към новата структура на възнагражденията в Барса. Благодаря на всички в клуба, които работиха за този договор - Матеу, Жорди, играчът…, както и на неговия агент Муса Сисоко. Дембеле има несравним и много специфичен талант. Той допринася с много за нас. Чави го искаше от самото начало. Тази година е много важна, трябва да спечелим трофеи. Убеден съм, че ще го постигнем. Днес е много емоционален ден за мен. Треньорът те иска, но също така и клубът”, заяви президентът.

След това думата взе и самият Дембеле. “Много съм щастлив от преподписването. Барса е клубът на моите мечти още от малък. Искам сезонът да започне, за да помагам на отбора. В клуба има доста хора, които много са ми помагали. Първите три години бяха доста трудни за мен. Сега имам доверието на всички и съм много по-добре. Първата ми опция винаги е била да остана. Казах го на президента и на треньора. Това продължи дълго, но сега всички са доволни. Имам желание кампанията да стартира, за да дам всичко от себе си и да помогна на отбора да спечели трофеи. Барса трябва да се бори за титлата и за Шампионската лига. Да триумфирам в ШЛ е моя мечта и ще дам всичко от себе си да я осъществя. Дано това да е най-добрата ми година. Ще дам всичко от себе си на терена и във фитнеса. Надявам се това да е силен сезон за Барса”, коментира френският национал.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация