Челси уреди подсилване на защитата си

08:16
Челси уреди подсилване на защитата си

Челси намери решение за защитата си, след като се раздели с Антонио Рюдигер и Андреас Кристенсен. “Сините” от Лондон се договориха с Наполи за привличането на Калиду Кулибали. Няколко източника от Италия съобщиха, че двата клуба са стигнали до споразумение, а самият футболист е приел предложените му лични условия.


„Андзурите“ ще получат 38 млн. евро за сенегалския национал, както и още 2 млн. под формата на бонуси. Според “Скай Спорт Италия” африканецът ще подпише договор за 5 години и ще заработва по 10 млн. евро на сезон. “Спортиталия” пък написа, че твърдата заплатата на бранителя ще е 8 млн. евро, но той може да заслужи още 2 млн. при добро представяне.


Снощи сенегалецът трябваше да се появи на лагера на Наполи в Димаро, но вместо това остана в Милано, където агентът му е преговарял с Челси.


“Бих предпочел Калиду да е с нас, още повече, че той е избран да бъде капитан през новия сезон. Ако прецени да напусне, трябва просто да му благодарим за всичко, което е направил за Наполи, и да му пожелаем успех. Той го заслужава”, коментира наставникът на отбора Лучано Спалети в чат с фенове.


Привържениците обаче са бесни на президента Аурелио Де Лаурентис, който позволи Лоренцо Инсиние и Давид Оспина да си тръгнат като свободни агенти, а най-вероятно същото ще стори и Дрис Мертенс. Кулибали вече отказа да намали заплатата си наполовина, а подобрената оферта за 6 млн. евро на сезон също не го устройва, защото в Челси ще получава значително повече.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация