Ботев Пловдив вдига основен футболист за АПОЕЛ

07:53
 Ботев Пловдив вдига основен футболист за АПОЕЛ

Треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич ще има на разположение Реда Рабей още за първия сблъсък срещу АПОЕЛ (Никозия) от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Срещата е в сряда, 20 юли, от 20:00 часа на националния стадион “Васил Левски” в София. 

 

Рабей лекуваше контузия по време на цялата подготовка на “жълто-черните”. Това бе и причината да не се появи на терена в нито една от двете контроли - с Янтра (0:0) и украинския Металист (2:1). 


Интересното е, че заради травмата, но и за натрупани картони той пропусна сблъсъка от първия кръг от новото първенство срещу Хебър, който бе загубен с 0:1. Такава е и ситуацията му за следващия двубой - в петък при гостуването на Ботев (Враца). 


В последната година и половина Реда Рабей се превърна в основен играч на “канарчетата”. Той пристигна в началото на 2021 година. В първия си полусезон с фланелката на тима записа 14 мача в елита, в които вкара 1 гол. 


През миналата кампания участва в 29 шампионатни двубоя, в които се разписа 2 пъти. 28-годишният полузащитник с френски паспорт помогна на Ботев да спечели бронзовите медали и да завоюва квота за Лигата на конференциите. 


“Тема Спорт”

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация