Роналдо вече е играч на Левски

08:00
Роналдо вече е играч на Левски

Левски потвърди официално трансфера на бразилеца Роналдо и той ще бъде представен днес пред медиите, информира официалният сайт на 26-кратните шампиони. Контрактът с бразилския футболист е за срок от 3 години. 21-годишния футболист пристига от втородивизионния Баия. 

Ето какво написаха от Левски:

"ПФК Левски подписа договор с нападателя Роналдо Сезар Соареш Дос Сантос. Контрактът с бразилския футболист е за срок от 3 години. Той е роден на 7 декември 2000 година в Рио де Жанейро (Бразилия). Юноша е на Сао Каетано и подписва първия си професионален договор с клуба през 2020 година. Изиграва 22 мача и вкарва 3 гола за тима. През 2021 година преминава в Баия, където изиграва 38 мача и вкарва 3 гола. 

ПФК Левски приветства с добре дошъл на „Герена“ Роналдо Сезар Соареш Дос Сантос и му пожелава много голове и щастливи мигове със синята фланелка."

Атакуващият футболист е в София от понеделник и премина успешно медицински тестове. Той се е съгласил на условията по договора, а до момента сделката се бавеше заради последните детайли между двата клуба. Баия ще запази процент при последващ трансфер на Роналдо, а футболистът ще пристигне на “Герена” със свободен трансфер. 
 
От Левски обаче ще трябва да платят около 50 000 евро като комисиони и компенсации, за да получат правата му. От началото на първенството в Серия "Б", което започна през април, той е записал четири мача, но само като резерва. За последно влезе в групата на 21 май при успеха с 2:1 над Понте Прета, но не се появи в игра. 

Интересното е, че Роналдо има и мачове в елита на Бразилия. През календарната 2021 г., когато Баия изпадна, той е изиграл 16 срещи. Новото попълнение на Левски е роден в Рио де Жанейро и е висок 177 см.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация