След финала на "Ролан Гарос" Надал ще обяви края на великата си кариера?

16:28
След финала на "Ролан Гарос" Надал ще обяви края на великата си кариера?

Испанската суперзвезда Рафаел Надал се подготвя да даде извънредна пресконференция, твърди RMC. Независимо от резултата от финала на “Ролан Гарос” днес, в който ибериецът ще се изправи срещу норвежеца Каспер Рууд, Надал е помолил организаторите за допълнителна пресконференция. В момента левичарят от Манакор не е в оптимално здравословно състояние, но стиска зъби и успя да се класира на поредния си финал в Париж. По-рано през годината той триумфира и в друг от турнирите от "Големия шлем" - Australian Open в Мелбърн.

Очаква се Надал да обяви в близките часове пред световната тенис общественост важна новина, като се смята, че е възможно той да анонсира и своето оттегляне от професионалния тенис. Поне така твърдят от RMC. Както е известно, навършилият преди два дни 36 години испанец е измъчван от многобройни контузии по време на дългата си и славна спортна кариера, в която е спечелил на практика всички най-значими трофеи.

Тези спекулации се подсилват от новината за пристигането в Париж на 40-годишния швейцарец Роджър Федерер - един от най-големите съперници на Надал през годините заедно със сърбина Новак Джокович. Швейцарецът в момента се възстановява от травма и няма да участва на предстоящия "Уимбълдън", като през 2022 година няма записан официален мач.

Надал е на крачка от рекордна 14-а титла на Откритото първенство на Франция и съответно от 22-ри трофей от "Големия шлем", което също не е постигано от друг тенисист при мъжете до момента. С 21 "мейджър" титли Надал държи и в момента рекорда за най-много трофеи в турнирите от "Големия шлем".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация