България и Северна Македония не можаха да се победят в Разград

21:34
България и Северна Македония не можаха да се победят в Разград

България започна с реми третото издание на Лигата на нациите. Момчетата на Ясен Петров завършиха 1:1 със Северна Македония в среща от група 4 от лига “Ц”, играна на “Хювефарма Арена” в Разград. Кирил Десподов откри резултата в 13-ата минута, завършвайки страхотна комбинация с Тодор Неделев. Милан Ристовски изравни в 50-ата минута. В последната минута главният съдия Жереми Пиняр отсъди дузпа в полза на "лъвовете", но след като гледа ситуацията на монитора отмени решението си. 

Селекционерът Ясен Петров заложи на система 4-4-2 срещу западните съседи, като на вратата застана капитанът на Левски Николай Михайлов. Пред него в линия Джанини от Пловдив нарежда Иван Турицов, Андреа Христов, Петко Христов и Антон Недялков. Георги Миланов и звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев ще оперират като външни халфове, а средата на терена е отредена за новата звезда на Левски Филип Кръстев и Ивайло Чочев от ЦСКА 1948. Футболист номер 1 на България за 2021 година Кирил Десподов и централният нападател на Асколи Атанас Илиев водят атаката на "лъвовете". 

Северна Македония също започна в 4-4-2. Под рамката на гостите пази вратарят на Райо Валекано Столе Димитриевски. Десен бек на противника е Дарко Чурлинов от Шалке, който по принцип играе като външен полузащитник. Дарко Велковски от Риека и Висар Муслиу от Инголщат са дует в средата на отбраната, а бившият ляв бек на Лийдс Езджан Алиоски допълва карето. Елиф Елмас от Наполи и бившето крило на Славия Стефан Ашковски са по фланговете за северномакедонците, а Енис Барди от Леванте и Стефан Спировски от МТК са вътрешните халфове. Напред Милевски залага на Милан Ристовски от Спартак (Търнава) и на играещия в Саудитска Арабия Александър Трайковски. 

Първата опасност в мача се откри пред гостите в петата минута. Дарко Чурлинов пробва мерника си отдясно, търсейки далечния ъгъл на българската врата, но фланговият футболист на сполучи. Три минути след това се заформи разбъркване в наказателното поле, но Ристовски извърши нарушение в атака и съдията отсъди свободен удар в полза на нашите.

В 13-ата минута България поведе в резултата! Кирил Десподов направи отлична комбинация с Тодор Неделев и завърши при брилянтен начин атака с гол. Звездата на Лудогорец пусна пас към любимеца на феновете на "канарчетата", след което влезе в наказателното поле на съперника. Последва страхотно подаване на Неделев към Кирил, който успя да прехвърли технично вратаря Столе Димитриевски - 1:0!

В 20-ата минута капитанът на Северна Македония Енис Барди нахлу в пеналтерията на "лъвовете" и шутира силно към вратата. Топката се спя в лицето на Николай Михайлов, на когото трябваше да се окаже медицинска помощ и срещата беше прекъсната за няколко минути. В крайна сметка стражът се изправи на крака и продължи да играе. 

Последваха скучни минути, в които не се случи нищо кой знае какво. В 41-ата минута Елиф Елмас се оказа свободен в наказателното поле на България, но халфът на Наполи имаше малък ъгъл пред себе си и стреля крайно неточно. Така дойде и краят на първата част - при 1:0 за футболистите на Ясен Петров.

В началото на второто полувреме Северна Македония изравни. В 50-ата минута лек карамбол пред вратата на Михайлов прати топката в краката на Милан Ристовски, който без проблеми простреля българския страж и изравни - 1:1. Останаха съмнения за засада на нападателя на гостите, но проверката с VAR показа, че такава няма - Иван Турицов се оказа с малко зад Ристовски. 

В 60-ата минута Езджан Алиоски потърси с красив удар далечния ъгъл на българската рамка, но Михайлов изби ефектно с една ръка. В 71-ата минута офанзивният халф на Левски Илиян Стефанов дебютира за националния отбор. Героят на "сините" от финала с ЦСКА - София замени Тодор Неделев. 

Така се стигне до добавеното време, когато резервата Мартин Минчев шутира към мрежата на гостите, а топката се отби в лакътя на Висар Муслиу. Френският рефер Жереми Пиняр посочи бялата точка, което оживи трибуните. След като прегледа ситуацията на монитора обаче арбитърът отмени първоначалнто си решение, като прецени, че Муслиу е прибрал ръката си до тялото си и е действал неволно. Така сблъсъкът в Разград не излъчи победител и съперниците излязоха от него с по една точка.

България 1:1 Северна Македония

1:0 Кирил Десподов 13'
1:1 Милан Ристовски 50'

Стартовите състави:

България (4-4-2): 13. Николай Михайлов, 2. Иван Турицов, 3. Андреа Христов, 15. Петко Христов, 14. Антон Недялков, 17. Георги Миланов, 6. Филип Кръстев, 18. Ивайло Чочев, 8. Тодор Неделев, 11. Кирил Десподов, 9. Атанас Илиев;

Северна Македония (4-4-2): 1. Столе Димитриевски, 11. Дарко Чурлинов, 14. Дарко Велковски, 6. Висар Муслиу, 8. Езджан Алиоски, 7. Елиф Елмас, 10. Енис Барди, 20. Стефан Спировски, 3. Стефан Ашковски, 19. Милан Ристовски, 9. Александър Трайковски;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация