Мъри: Толкова велики играчи отдавна не са се събирали на "Герена"

22:00
Мъри: Толкова велики играчи отдавна не са се събирали на "Герена"

Наставникът на Левски Станимир Стоилов постави голямата цел пред отбора за следващия сезон веднага след края на демонстративния мач между легенди на клуба и сегашния тим. Тя е шампионската титла на България. Според Мъри отборът му не е най-силен, но Купата ще бъде оставена за десерт.

Стоилов постави оценка “5” за представянето на Левски, а конкретно за днешния мач заяви, че отдавна на този стадион не са се събрали толкова велики играчи.

Ето какво каза наставникът на “сините” след шоуто, което изправи отбора от първия му престой като треньор на “Герена” срещу настоящия състав.

“Честит празник на всички левскари! Бях щастлив да видя тези футболисти. Това е най-успешният отбор в историята на Левски. Почти най-успешният. Такива футболисти като тях заслужават да са със златни букви в нашата история. Те, освен че бяха отлични футболисти, бяха и изключително интелигентни и умни хора. До болка обичаха Левски и обичаха да работят.

Този мач беше венецът, шампионската титла за Левски. Толкова велики играчи отдавна не са се събирали на този стадион.

Трябва да уважаваме историята, миналото, величитето и всички хора, които са помагали на Левски. Това, че казвам истината за Левски не трябва да съм обиден или сърдит на някого. С Батков са ни чисто човешки отношенията.

Оценката ми за сезона? По шестобалната - “добър”. Ако беше титла - 5. Ако бяха и двете - шест. Покачвам с още една единица и казвам петица.

Целта през следващия сезон? Не вярвам, че някой няма да каже шампионска титла. Купата я оставяме за десерт. Да кажа, че сме най-силни - не можем. Минималната цел е евротурнирите”, каза Мъри, който допълни, че би взел Жоазиньо, но е и ще е леко притеснен от подобен трансфер.

“Бих се радвал такива футболисти да играят в Левски, но се притеснявам от прекалено много играчи на възраст да няма бъдеще за Левски”, допълни Стоилов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация