За пореден път Хамбургер се провали в опитите си да се завърне в Бундеслигата

00:00
За пореден път Хамбургер се провали в опитите си да се завърне в Бундеслигата

Херта БШК спечели най-важния си мач през сезона. Отборът на Феликс Магат победи с 2:0 като гост Хамбургер ШФ в реванша от баражите за оставане в Бундеслигата и запази мястото си в елита на германския футбол. Столичани загубиха първата среща у дома с 0:1, но наваксаха в ответния двубой на препълнения "Фолкспаркщадион". Головете за Херта вкараха Дедрик Боята в 4-ата минута и Марвин Платенхарт в 63-ата.

Иронично е, че именно една от големите легенди на Хамбургер, направи така, че оттборът на сърцето му да продължи изгнанието си във Втора Бундеслига. Като футболист Магат прекара 10 сезона в Хамбург и спечели КЕШ, КНК, суперкупата на Европа и три титли в Германия. Сега обаче той направи и невъзможното, за да спаси Херта, и успя.

Берличани по никакъв начин не бяха смутени от загубата в първия мач и започнаха много силно. Още в 4-ата минута националът Марвин Платенхарт центрира от корнер и Дедрик Боята откри резултата. Белгийският защитник се пребори за позиция в наказателното поле и с глава прати топката в мрежата.

Домакините се опитаха да реагират, но трудно организираха опасни атаки. В средата на полувремето Боята беше близо до това да се разпише за втори път, но стреля в аут. В 31-ата минута Люка Тусар отправи коварен удар, спасен от Даниел Хойер Фернандеш. До почивката Хамбургер нито веднъж не намери очертанията на противниковата врата.

Втората част беше по-равностойна, но отново си личеше, че Херта е по-качественият отбор. Вратарят на гостите Оливер Кристенсен трябваше да се намесва след силен шут на Мориц Хейер, а малко по-късно неговият колега Фернандеш изби удар на Платенхарт. В 63-ата минута левият бек на Херта изненада стража на домакините от статично положение. Платенхарт реши да стреля почти от тъчлинията и прехвърли Фернандеш, с което удвои аванса на столичани.

Стеван Йоветич пропусна да реши всичко в полза на Херта, а финалният щурм на Хамбургер не доведе дори до почетен гол. В добавеното време Тусар си позволи да разкара топката и получи червен картон, но крайният изход на двубоя вече беше ясен. Херта оцеля, а Хамбургер ще играе във Втора Бундеслига за пети пореден сезон.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация