Феновете на Ботев скочиха срещу БФС и съдийството

13:24
Феновете на Ботев скочиха срещу БФС и съдийството
Обединеният фенклуб на фракциите привърженици на Ботев Пловдив подписа вчера декларация, в която се осъжда слабото съдийство, което ощетява "канарчетата" в последните срещи. Декларацията е адресирана до БФС, Съдийската комисия и УЕФА. Претенции към съдийството има най-вече в последните две домакинства - срещу Славия и ЦСКА.

Ето и цялата декларация:

"Дълги години нашият отбор бе в миманса, благодарение на управлението на лицето Димитър Христолов. Войната, водена с него, оставяше на заден план други проблеми, съпътстващи нашия отбор. Сега, когато има надежда най-сетне Ботев да се отърве от лицето Христолов, се видя, че БФС не само не се опитва да помогне, но и всячески пречи.

Уважаеми господа от БФС,

След като години наред с мълчанието си толерирахте унищожаването на най-стария футболен клуб в България, след като с вашето мълчаливо съгласие „честният и почтен" получаваше лицензи, пари от ТВ права, дойде времето да се опитате поне да не пречите на нашия отбор. Последните четири мача вашите лакеи със свирки се подиграват откровено с нашия отбор, допускайки непростими грешки, в явен ущърб на отбора ни. Ако до сега това не се забелязваше от феновете или не му се отдаваше голямо значение, сега вече се набива на очи.

С настоящата декларация ви уведомяваме, че сме в състояние на „въоръжен неутралитет" по отношение изпращаните от вас съдии. При следваща груба проява на съдийска бригада или абсурдно недомислие (съдия от София да свири наш мач със софийски отбор, например), ще предприемем открити враждебни действия срещу произвола ви!

Моралната отговорност за всякакви последствия от вашите действия ще се носи само и единствено от Вас, начело с Борислав Михайлов. Ние, като привърженици на Ботев, желаем отборът ни да играе при равни условия с всеки един друг отбор в България, а не ритуално да бъде „обезглавяван" в името на някакви криворазбрани ваши идеи за крайните резултати от някои мачове!

Надяваме се в максимално кратки срокове да преосмислите поведението си спрямо Ботев Пловдив и да започнете най-накрая да вършите задълженията си съвестно и според нормите на феърплей, прокламирани от УЕФА!"


Декларацията е подписана от
"Бултрас" - Обединение на организираните
фракции на поддръжниците на Ботев Пловдив.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация