Салихамиджич е напът да пропъди още един треньор от Байерн

20:21
Салихамиджич е напът да пропъди още един треньор от Байерн

Байерн триумфира с десета поредна титла на Бундеслигата през този сезон, но нещата в клуба далеч не са спокойни. Причина за това е все по-нарастващото напрежение между треньора на тима Юлиан Нагелсман и спортния директор Хасан Салихамиджич, съобщава пресата в Германия. 

Бившият треньор пристигна на “Алианц арена” през лятото и успя да се пребори за шампионската титла, но отпадна на 1/4-финалната фаза в Шампионската лига от Виляреал, което е смятано за сериозен неуспех. Самият наставник обаче е на мнение, че не разполага с достатъчно добър състав, което е и основна причина за неразбирателствата. Той на няколко пъти е говорил с шефовете и е изисквал по-голяма активност на трансферния пазар, но такава не е имало. 

Треньорът е искал да бъдат направени опити за привличането на играчи, които не са изисквали сериозен финансов ресурс - Дениз Закария премина от Борусия (Мьонхенгладбах) в Ювентус през януари за около 5 милиона евро. Националният бранител Нико Шлотербек пък е с изтичащ договор и преди дни бе привлечен от Борусия (Дортмунд), макар че също е бил желан от Нагелсман, който дори му се е обаждал, за да го убеждава да се присъедини към Байерн. В същото време Салихамиджич е заявил, че в състава има достатъчно дълбочина на тази позиция, разполагайки и с Люка Ернандес, Бенжамен Павар, Дайо Упамекано и Танги Нианзи, и е отказал да вземе Шлотербек. 

Други източници на напрежение между двете страни са все по-сериозните спекулации около бъдещето на Робърт Левандовски, както и проблемите около ваксинацията на Йошуа Кимих, за които Нагелсман смята, че не получава достатъчно подкрепа от ръководството. В пресата в страната описват ситуацията като изключително сходна с тази около Ханзи Флик, който спечели шест трофея и по негово време баварците се представяха на много високо ниво, но въпреки това той влезе в конфликт именно със Салихамиджич и в крайна сметка напусна.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация