Стойчо Стоилов търси нови "червени" попълнения в Южна Америка

06:34
Стойчо Стоилов търси нови "червени" попълнения в Южна Америка

Доскорошният главен мениджър на ЦСКА - София Стойчо Стоилов е бил тези дни в Южна Америка, където е наблюдавал няколко футболисти за селекцията на "червените". Въпреки, че в края на юли миналата година той официално напусна Борисовата градина, благоевградчанинът продължава да участва в селекционните процеси на "Армията", наблюдавайки потенциални нови попълнения.


Както е известно, Стоилов има солидни контакти в Южна Америка, откъдето доведе десетки футболисти, първо в Литекс, а след това и в ЦСКА. Бразилия и Колумбия пък са пазарите, към които от "Армията" най-често се насочват в последните години. Именно от тези две страни бяха привлечени и двете зимни попълнения на тима през настоящата кампания. От изпадналия колумбийски Атлетико Уйла дойде Брайън Морено, а от втородивизионния бразилски Бруске - Маурисио Гарсес. И двамата обаче засега разочароват, като първият е бил на терена по-малко от 30 минути. Гарсес пък постепенно се налага в състава, но от него се очакваше доста повече.


Доскорошният треньор на "червените" Стойчо Младенов разкри, че той не е одобрявал тяхното привличани и трансферите са направени "през главата му". "Новите двама играчи, привлечени през зимата, не знам кой ги е гледал. Кой е ходил в Колумбия, в Бразилия. Нито аз съм ходил да ги гледам, нито някой от моя екип", заяви специалистът на последната пресконференция преди да подаде оставка. Според запознати Младенов е визирал именно Сточо Стоилов.


Въпреки привидния неуспех на Морено и Гарсес обаче в Борисовата градина ще се обърнат към южноамериканския пазар и през лятото. Припомняме, че в началото на миналата година от Бразилия на "Армията" пристигна голмайсторът на тима Жорди Кайседо, а в ЦСКА - София се надяват на няколко подобни входящи сделки в следващите месеци. Стоилов е наблядавал играчи на два поста. Очаква се предстоящата лятна селекция на "червените" да включва привличането на доста голям брой нови футболисти.


"Тема спорт"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация