Светът трепне в очакване на нов грандиозен спектакъл между Реал Мадрид и Манчестър Сити

06:07
Светът трепне в очакване на нов грандиозен спектакъл между Реал Мадрид и Манчестър Сити

Тази вечер е реваншът между Реал Мадрид и Манчестър Сити от 1/2-финала в Шампионската лига. В първия сблъсък помежду си на "Етихад" двата тима сътвориха един от най-запомнящите се мачове в турнира, а англичаните спечелиха с 4:3 и взеха минимално предимство. Сега всички очакват съперниците да направят ново зрелище на "Сантиаго Бернабеу", което да определи втория финалист в турнира, който ще спори с Ливърпул в битката за трофея.


В първата среща Манчестър Сити показа невероятен атакуващ футбол. "Гражданите" създадоха куп голови положения, реализираха 4 от тях, но можеха да спечелят и доста по-убедително. Сега има голяма опасност те да съжаляват, както за пропуските си, така и за трите гола, които допуснаха в своята врата.


В същото време Реал за пореден път показа, че е невероятен турнирен боец, особено в Шампионската лига. Носителят на 13 трофея в турнира изглежда е решен да се бори със зъби и нокти, за да играе отново на финала и да опита да прибави още едно отличие във витрината си. Макар да бе надигран в двубоя на "Етихад", "Белият балет" успя да постигне доста добър турнирен резултат, който му дава напълно реални шансове да търси обрат днес на свой терен. Единственото, за което испанците могат да съжаляват е, че вече правилото за голове на чужд терен не е в сила и сега те ще трябва да търсят успех с два гола разлика, за да продължат напред.


Друго предимство за Реал е, че отборът вече официално си осигури титлата в Ла Лига и може да съсредоточи всичките си усилия в Шампионската лига. За Манчестър Сити ситуацията не е такава и "Гражданите" трябва да запазят пълна концентрация, както в днешния изключително важен двубой, така и в оставащите си четири мача в Премиър лийг, ако искат да имат успех и в двата турнира.


Собствениците на Ман Сити хвърлиха доста пари и усилия в последното десетилетие, за да направят от тима истински европейски гранд и определено това вече е факт. На домашната сцена "Гражданите" вече завоюваха куп трофеи, но все още им липсва европейско отличие. Болката от загубения през миналата година финал все още не е преодоляна и това е допълнителен стимул за отбора да се хвърли с двойно по-голямо желание днес, за да достигне до нов финал и да направи нов опит да вдигне трофея.


За сметка на това Реал отдавна е хегемон в Шампионската лига. Това е 31-и полуфинал за клуба в турнира. Любопитен факт обаче е, че "Белият балет" никога досега не е продължавал напред, когато е загубил първия полуфинален сблъсък. Това се се случвало осем пъти, като и в осемте случая тимът отпада на този етап.


Това ще осми двубой между тези два тима, като Реал има леко предимство от 3 победи, 2 равенства и 2 загуби. В последните години те се срещаха два пъти на елиминации, като през сезон 2015/16 испанците триумфираха на 1/2-финала след 0:0 в първия мач и 1:0 в реванша, но през 2019/20 Сити взе реванш, отстранявайки мадридчани след две победи с по 2:1 на 1/8-финала.


В състава на домакините големият проблем е свързан с Дейвид Алаба. Австриецът не успя да се възстанови навреме и отпадна от групата за мача. Винисиус, Тони Кроос и Ферлан Менди получиха почивка през уикенда, но се очаква да се завърнат в стартовата единайсеторка.


Пеп Гуардиола има доста повече главоболия, които са свързани със защитата. Кайл Уокър и Джон Стоунс са контузени и със сигурност пропускат мача довечера. Към тях може да прибавим и Нейтън Аке, който бе заменен принудително в мача с Лийдс през уикенда и не е ясно какво е състоянието му. Добрата новина е завръщането на Жоао Кансело, който пропусна първия сблъсък заради наказание.


РЕАЛ МАДРИД - МАНЧЕСТЪР СИТИ (в първия мач 3:4)


Вероятни състави:


РЕАЛ: Куртоа, Карвахал, Милитао, Начо, Менди, Модрич, Каземиро, Кроос, Валверде, Винисиус, Бензема


МАН СИТИ: Едерсон, Кансело, Диаш, Лапорт, Зинченко, Де Бройне, Родри, Бернардо, Марез, Фоудън, Жезус

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация