Може ли Виляреал да направи голям обрат срещу Ливърпул?

07:38
Може ли Виляреал да направи голям обрат срещу Ливърпул?

Виляреал и Ливърпул ще се изправят един срещу друг тази вечер от 22:00 часа в мач-реванш от полуфиналите на Шампионската лига. Първата среща на "Анфийлд" завърши с успех с 2:0 за "червените", които са близо до трети финал в най-престижния европейски клубен турнир в последните пет години, като продължават да преследват и куадрупъл през този сезон.


Виляреал обаче няма да се даде без битка, след като тимът вече отстрани фаворитите Ювентус и Байерн Мюнхен в предишните два кръга на елиминациите. Преди това "жълтата подводница" излезе от тежка група с отборите на Манчестър Юнайтед, Аталанта и Йънг Бойс. Испанският тим се представя много силно в Европа под ръководството на Унай Емери в последните два сезона, като преди година триумфира в Лига Европа след победа над Манчестър Юнайтед във финала.


Ливърпул обаче се намира в изключителна форма, особено от началото на 2022-ра година, като вече спечели Купата на лигата, класира се за финал на ФА Къп и спечели 13 от последните си 14 двубоя във Висшата лига, за да се доближи на точка от лидера Манчестър Сити.


"Те бяха по-добри в първия мач, но утре ние няма да играем просто за честта си, а за да спечелим. През този сезон Ливърпул не е губил мач с повече от два гола разлика, така че ще трябва да направим съвършения мач, ще трябва да сме на изключителна висота във всеки един аспект. Ще трябва да намерим повече слабости в тяхната игра", коментира Емери преди срещата.


"Знаем, че е минало само едното полувреме. Трябва да игнорираме резултата от първия мач и да играем за победа. Знаем, че те ще дадат всичко от себе си, това ни е пределно ясно. Като се има предвид какво каза Унай след първия мач, ще ни бъде тежко, но това не ни притеснява. Полуфиналите в Шампионската лига би трябвало да бъдат тежки", каза Клоп на своята пресконференция.


През уикенда Емери запази силите на голяма част от титулярите в мача срещу Алавес, загубен с 1:2. Въпреки това, кадрови проблеми не липсват. Алберто Морено и Йереми Пино са контузени, а Арно Данжума още е под въпрос. Франсес Коклен и Раул Албиол имаха известни проблеми, но се очаква да започнат от първата минута. Жерард Морено не е напълно възстановен и може да се появи чак през второто полувреме. При това положение, атаката ще водят Самуел Чуквуезе и Булае Диа, а зад тях ще действа Джовани Ло Селсо. 


Срещу Нюкасъл германският специалист си позволи да остави на пейката Мохамед Салах, Трент Александър-Арнолд, Фабиньо и Тиаго Алкантара, но тимът прибави нови три точки към актива си. Единствения гол на “Сейнт Джеймсис Парк” вкара наби Кейта. Срещу Виляреал Клоп ще пусне най-доброто. Салах, Садио Мане и Луис Диас ще са триото в предни позиции, а в средата на терена ще стартират Тиаго, Фабиньо и Джордан Хендерсън. Двойка централни защитници ще са Вирджил ван Дайк и Ибрахима Конате. 

 

ВИЛЯРЕАЛ - ЛИВЪРПУЛ (0:2 в първия мач) 


Вероятни състави: 


ВИЛЯРЕАЛ (4-3-1-2): Рули; Фойт, Албиол, П. Торес, Еступинан; Капу, Коклен, Парехо; Ло Селсо; Чуквуезе, Диа 


Старши треньор: У. Емери 


ЛИВЪРПУЛ (4-3-3): Алисон; Александър-Арнолд, Конате, Ван Дайк, Робъртсън; Хендерсън, Фабиньо, Т. Алкантара; Салах, Мане, Л. Диас 


Старши треньор: Ю. Клоп 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация