В последния момент отправиха оферта от над 4 милиарда за Челси

23:59
В последния момент отправиха оферта от над 4 милиарда за Челси

Нова оферта за закупуване на Челси е изпратена малко преди крайния срок. Тя е на английския бизнесмен Сър Джим Ратклиф и е на стойност 4,25 милиарда лири. Той е провел разговор с президента на лондончани Брус Бък вчера и днес официално е изпратена офертата.

69-годишният Ратклиф имаше желание да закупи клуба още през 2019 г. Тогава това не се случи и той закупи френския клуб Ница. Говорител на Ратклиф потвърди за интереса на британския магнат към Челси.

“Изпратихме оферта тази сутрин”, заяви самият Ратклиф пред “Таймс”. - Ние сме единствената британска оферта. Мотивите ни са просто да се опитаме да изградим един много добър клуб в Лондон. Нямаме мотиви, свързани с печалби, защото печелим парите си по други начини.”

След новата оферта в момента има три варианта за нов собственик на Челси, след като консорциума около американския инвеститор Стив Палиука е отпаднал от надпреварата. От клуба се надяват сделка да има до края на май. След завършване на процедурата правителството трябва да одобри продажбада и да издаде нов лиценз на клуба.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация