Клоп разкри бъдещите си планове

17:35
Клоп разкри бъдещите си планове

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп най-сетне призна, че отборът му ще направи всичко възможно до края на сезона да спечели и трите трофея, за които продължава да се бори, и така да постигне безпрецедентен квадрупъл. Германецът говори и за мотивацията да подпише нов договор с клуба, който ще го задържи на „Анфийлд“ поне до лятото на 2026 година.

"Не съм си мислел реално, че ще си тръгна след 2024 година. Искаме да направим този клуб успешен за колкото е възможно по-дълго, защо не и завинаги. Това, разбира се, не означава, че аз още остана тук завинаги. Направихме го малко по-рано... Това е добре и за трансферния прозорец. Не можем да гарантираме постигането на успехи, но можем да гарантираме стабилност, което в тези трудни времена е нещо голямо". 

Запитан дали играчите като Салах и Мане ще го последват и също ще преподпишат, Клоп отговори: "Това е въпрос, който трябва да бъде отправен към момчетата. Моите взаимоотношения с тях са страхотни. Ако това може да бъде някакъв позитивен сигнал към тях, чудесно, но не мисля, че ще бъде определящо. Но играчите, които искат да бъдат тук, сега знаят какво могат да очакват. За мен това е най-доброто място, на което можеш да бъдеш в момента. Не искаме никога да спираме да се развиваме“.

Относно т.нар. квадрупъл, за който всички говорят, Клоп отсече: „Това не е заплаха, но това е само началото. Сега наистина се стремим към това. Не можем да чакаме 10 години, за да създадем спомени. Трябва да го направим сега. Не знаме дали изобщо ще спечелим нещо, но в момента се опитваме да изстискаме всичко възможно от този сезон". 

Германецът добави, че Роберто Фирмино все още не е възстановен и ще пропусне и гостуването на Нюкасъл. Костас Цимикас също е под въпрос. Левият бек вчера е подновил тренировки, след като е бил болен. Къртис Джоунс пък е пропуснал вчерашната тренировка и вероятно няма да бъде в групата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация