Лигата на конференциите влиза в решаващата си фаза

06:58
Лигата на конференциите влиза в решаващата си фаза

Днес започват полуфиналните битки в третия по сила турнир на УЕФА - Лигата на конференциите. Новата надпревара в началото бе подценявана, но показа, че и тя има своето място в европейския футбол, като даде възможност на много отбори да се изявят на голямата сцена и станахме свидетели на някои страхотни сблъсъци по терените на Стария континент. Сега турнирът навлиза в решителната си фаза, като само четири отбора останаха в битката за трофея.


А полуфиналните сблъсъци са повече от любопитни. Спокойно можем да кажем, че четири от големите фаворити в турнира очаквано достигнаха до този етап. Това са Лестър, Рома, Фейенорд и Олимпик Марсилия. От този момент нататък обаче битките стават напълно непредвидими и всеки от тях има напълно реални шансове да вдигне трофея.


В първия полуфинал ще видим един срещу друг отборите на Лестър и Рома. "Лисиците" отстраниха по пътя си отбори като Рен и ПСВ Айндховен и показаха, че ще бъдат основен претендент за спечелване на турнира.


От друга страна Рома подходи доста лековато към тази надпревара и още в груповата фаза показа някои доста колебливи игри. Въпреки това играчите на Жозе Моуриньо някак успяваха да прескочат съперник след съперник и кръг след кръг, а на 1/4-финала успяха да отмъстят на кошмара си Бодьо/Глимт и го отстраниха след победа с 4:0 в реванша на "Олимпико". На този етап обаче едва ли можем да очакваме каквото и да е подценяване, а "Вълците" със сигурност ще излязат в оптимален състав и пределно мобилизирани за достигане до финала.


В другия полуфинал пък виждаме Фейенорд и Олимпик Марсилия. Нидерландците изиграха някои зрелищни двубои по пътя си дотук, отстранявайки Партизан и Славия (Прага). Те показват страхотен атакуващ футбол и в тези мачове отбелязаха впечатляващите 14 гола. Проблемът е обаче, че те допускат и доста попадения във вратата си - 7.

В същото време пък Марсилия не може да си похвали с толкова вълнуващи успехи, но пък отборът отстрани последователно Карабах, Базел и ПАОК, като записа по две победи над всеки от тези съперници. Това си е доста впечатляващо постижение и французите се надяват да продължат в същия дух и до края на турнира, което би означавало да вдигнат трофея.


Лига на конференциите, 1/2-финали:


ЛЕСТЪР - РОМА


Вероятни състави:


ЛЕСТЪР: Шмайхел, Перейра, Фофана, Еванс, Кастан, Мадисън, Тилеманс, Дюсбъри-Хол, Барнс, Варди, Олбрайтън


РОМА: Патрисио, Манчини, Смолинг, Ибаньес, Карсдорп, Кристанте, Мхитарян, Залевски, Пелегрини, Дзаниоло, Ейбрахам


ФЕЙЕНОРД - ОЛИМПИК МАРСИЛИЯ


Вероятни състави:


ФЕЙЕНОРД: Марсиано, Геертруйда, Траунер, Педерсен, Маласия, Орснес, Нелсон, Линсен, Кьокджю, Синистера, Десерс


МАРСИЛИЯ: Манданда, Лирола, Салиба, Чалета-Цар, Перес, Гендузи, Камара, Жерсон, Юндер, Милик, Пайе

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация