Вълнуващи двубои в полуфиналната фаза на турнира Лига Европа

06:31
Вълнуващи двубои в полуфиналната фаза на турнира Лига Европа

Лига Европа навлиза във все по-решителна фаза. В битката за трофея останаха само четири отбора, а днес започват сблъсъците от 1/2-финалите. Досега турнирът предложи доста изненади и вълнуващи сблъсъци. Затова и днес има всички предпоставки да видим нови такива.


Първата среща противопоставя Уест Хам и Айнтрахт (Франкфурт). Двата отбора са определяни като едни от фаворитите в турнира и те го доказаха с представянето си до момента. Това важи в особено голяма степен за германския тим, който на 1/4-финала отстрани не кого да е, а Барселона и то с впечатляващ успех с 3:2 в реванша на "Камп Ноу". "Чуковете" също показаха класа в реванша си срещу Лион, печелейки с 3:0 във Франция, след като преди това в Лондон мачът бе завършил 1:1.

 

След 46 години чакане Уест Хам отново е на 1/2-финал в европейски турнир. Страхотните фенове на отбора обаче мечтаят за нещо по-голямо и затова целта е спечелването на трофея в Лига Европа. Задачата не е лесна, но до нейното постигане остана съвсем малко.


В Айнтрахт обаче амбициите са абсолютно същите. Може би в началото на сезона тимът не е имал чак такива цели, но апетитът идва с яденето, а отстраняването на големия фаворит Барселона вече дава и нужното самочувствие на германците, че могат да извървят пътя докрай. Още повече, че отборът вече е вдигал този трофей през 1980 година и иска отново да зарадва верните си привърженици.


Другият полуфинал пък е между РБ Лайпциг и Глазгоу Рейнджърс. Германците се включиха в турнира като отпаднал от Шампионската лига. Тук обаче "Биковете" се развихриха отстраниха сериозни съперници като Реал Сосиедад в плейофа и Аталанта на 1/4-финалите. На 1/8-финала те извадиха и доза късмет, като получиха служебна победа срщу извадения от турнира Спартак (Москва). Отборът обаче все още не познава загубата в тази напдревара и се надява да продължи силната си серия и на тази фаза.


В същото време Глазгоу Рейнджърс може да се определи като приятната изненада в турнира. Малко хора слагаха шотландците в сметките, но те доказаха, че разполагат с много качествен отбор, който може да изненада всеки. Те вече отстраниха един германски тим в лицето на Борусия (Дортмунд) в плейофа, а след това се справиха и с Цървена звезда и Брага. Така Рейнджърс стана първият шотландски отбор, достигнал до тази фаза на Лига Европа, откакто турнирът се провежда в новия си формат. Тимът обаче се надява, че ще може да направи и следващата крачка и да стигне до битката за трофея.


Лига Европа, 1/2-финали:


УЕСТ ХАМ - АЙНТРАХТ (ФРАНКФУРТ)


Вероятни състави:


УЕСТ ХАМ: Ареола, Джонсън, Доусън, Райс, Кресуел, Соучек, Ноубъл, Лансини, Форналс, Антонио


АЙНТРАХТ: Трап, Туре, Тута, Хинтерегер, Кнауф, Соу, Роде, Костич, Камада, Линдстрьом, Боре


РБ ЛАЙПЦИГ - ГЛАЗГОУ РЕЙНДЖЪРС


Вероятни състави:


РБ ЛАЙПЦИГ: Гурачи, Клостерман, Гвардиол, Халстенберг, Хенрихс, Лаймер, Форсберг, Анхелиньо, Олмо, Силва, Нкунку


РЕЙНДЖЪРС: Макгрегър, Таверниер, Голдсън, Баси, Баришич, Лундстрам, Джак, Арфийлд, Арибо, Сакала

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация