Добър мач, лош резултат - Левски не успя да надскочи себе си и загуби минимално от Залцбург

21:52
Добър мач, лош резултат - Левски не успя да надскочи себе си и загуби минимално от Залцбург
Левски загуби гостуването си на Ред Бул Залцбург с 0:1 в среща от група 7 на Лига Европа.

"Сините" изиграха добър мач и дори пропиляха най-чистата ситуация в двубоя преди почивката. В 20-а минута Христо Йовов от няколко метра уцели гредата на Густавсон. В продължението на първото полувреме обаче Душан Швенто се възползва от невнимание в състава на Левски и с далечен шут откри резултата на "Ред Бул Арина". През второто полувреме тимът на Георги Иванов заигра по-открито и създаде няколко добри ситуации за изравнителен гол. Като цяло обаче по-чистите положения бяха пред Петков и въпреки че втори гол не падна, Залцбург стигна до победата.

"Сините" още в началните минути на срещата приеха играта в своята половина. Домакините владееха топката продължително и постепенно усилваха натиска си. До 10-а минута австрийците изпълниха два корнера и един фаул, но не успяха да застрашат сериозно Георги Петков.

В 18-а минута вратарят на "сините" се сблъска със свой съотборник в наказателното поле на шампионите при опита си да улови една висока топка след корнер, но Ред Бул не успя да се възползва от грешката и в последвалото разбъркване пропусна чистата ситуация.

Две по-късно пък Левски организира първата си по-сериозна атака, но Христо Йовов от няколко метра след остър пас по земя и грешка на противников играч уцели гредата. След 20-а минута футболистите на Георги Иванов – Гонзо изнесоха играта по-напред, а мачът стана двуостър. В 27-а минута добра атака на "сините" бе опропастена от Зе Соареш, който се засуети в наказателното поле на Залцбург, но се подхлъзна и загуби топката.

Левски добре затваряше футболистите на Ред Бул и лидерите в групата не успяваха да притесняват сериозно Георги Петков въпреки натиска, който организираха. В 38-а минута Милиев изби топката от краката на Душан Швенто, който в наказателното поле на "сините" се готвеше да бие. Минута по-късно и Петков се намеси решително след удар към неговата врата.

В продължението на първите 45 минути Швенто с далечен удар откри резултата в полза на домакините.

На почивката Шакиб Бензукан замени принудително Живко Миланов, който получи удар в лицето през първото полувреме. В 50-а минута шут на Георги Сърмов бе спасен безпроблемно от стража на Залцбург. Три по-късно пък Зе Соареш стреля слабо от добра позиция. В 59-а пък Александър Циклер пропусна.

Футболистите на Левски често губеха топката в средата на терена и позволяваха на съперника да организира опасни атаки. В 61-а минута Швенто бе изведен сам срещу Петков, но вратарят успя да парира удара му.

В средата на второто полувреме Георги Иванов замени Седрик Бардон с Георги Христов, а Жоазиньо влезе в игра на мястото на Ники Димитров. Бившият нападател на Ботев Пловдив имаше много добра възможност да изравни в 72-а минута, но се засуети в наказателното поле на Ред Бул и притиснат от защитник не успя да бие. В 78-а пък Ракич  би неточно.

Гол на Залцбург в 83-а минута бе отменен заради засада. До края Ред Бул не позволи на "сините" да застрашат вратата на Густавсон и постигна безценна трета победа в групата.

Ето и стартовите състави на двата отбора:

Ред Бул Залцбург: Густавсон, Афолаби, Швеглер, Циклер, Покривац, Чой, Шимер, Улиер, Швенто, Секагия, Лайтгеб

Левски:
Петков, Миланов, Генев, Милиев, Минев, Сърмов, Балтанов, Бардон, Зе Соареш, Йовов, Н. Димитров

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Cris_7
23.10.2009 19:23

Хахаа имат право да вземат точка -най-смешни сте говедаа *devil*

manunited666
23.10.2009 15:10

А иначе половината от футболистите на Левски трябва да си заминават.Някой от тях имат данни но трябва сериозно да поработят над играта си като например Христов а други като Бензукан , Йовов , звездата на Арсенал и други вообще трябва да се махат и да не се връщат.

manunited666
23.10.2009 15:07

На мене това първенство вече грам не ми е интересно.Просо лоши ми става като гледам отбори като Мездра, Берое , Ботев , Сливен , Монтана ,Своге , Миньор .. някакви отбори каде вообще не са наясно каде се намират.Първенството е слабо.Никаква конкуренция няма.ЦСКА сега ще стане шампион а другата Левски и така до безкрай.ТЪПОООО! Скуката тука е пълна.Трябва да се вземат в ръце да направят нещо в европа защото А ПФГ е под всякаква критика.

Manower
23.10.2009 14:57

manunited666 много си прав братле! Напълно сън съгласен с теб, за мене Сърмов не е за Левски. Има хубав удар, но елементарно губи топката и не може да подава, ако ще остава трядва да работи върху това. Бардон е голям човек, прилича малко като Гонзо, на макс се раздава, а като загубим плаче с изкрени сълзи, това е лидер и професионалист!!! На 33 или 32 ама играе като някой 26 годишен. Трябва да ги стегнат, не може преди няколко месеца да станеме шампиони, да утрепеме ЦСКА (направо ги надиграхме тогава), а после изведнъж да не могат да си подадат. Контрол, без дискотеки и много потене и работа! Дано да се съвземеме, Гонзо ще ги мотивира и дигне, но ни трябва Наско задължително! Успех на всички!

seam
23.10.2009 12:28

за съжаление паднахме играхме добре но мисля че ГОНЗО ще върне мотивацията на отбора и според мен от нова година той ще е играещ треньор и Левски пак ще е сред водещите отбори то ако не в Европа то в родната мизерна А група *devil*

ip
23.10.2009 03:59

manunited666 талантът не се е изпарил..забележи кои футболисти направиха фурора през 1994..всички те бяха възпитаници на школите преди 90-та..комунизъм..ууууу..ама като забележат талант скачат отгоре му с двата крака..сега какво ??? бизнесмените убиват футбола *thumb_up*

manunited666
23.10.2009 00:25

Христов например спиране , поемане на топката подаване отигравания е добър но кагато дейде момента да вкара завършващия удар му е повече от дебилен.За тая работа трябва да си поработи сериозно над тази аст от играта.А Йовов на него му е изтекло времето за игра.Щом такива пропуски прави вече редовно значи просто да си седи на скамейката и да си трае.

manunited666
23.10.2009 00:21

Ама на Бардон явно му се играе , както и на Живко и на Петков.Те тия футболисти и в Своге да отидат и там ще се раздават.Бензукан например как да го мотивираш да играе ? Ми той си мисли как да си измие краката след мача.Аз не вярвам чесно казано , че тва са ни възможностите.Значи не може преди 15 години да мсе ходили по световни и европейски първенства и отборите ни да са били нека да кажеме на средно ниво а можеби и леко над средното а сега да викаме , че тва са ни възможностите.Значи не може изведнъж таланта да се е изпарил.Просто трябва да намалят дискотеките.И да поработят над играта си , защото всичко става само с много труд и упоритост.Щом можеме да сме добри във Вплейбола няма причина да не сме добри и в щангите и борбата и плажения волейбол и крикета и доенето на крави и всичко.Просто трябва труд и упоритост.Този израз толкова ис можеме вообще но го приемам за нешо сериозно.

roommen
22.10.2009 23:48

manunited666 - прав си трябва някак си да ги проберем защото лично на мен ми е много странно как може единственият футболист който уважава истински синята фанелка да е французин ветеран "може би най-добрият играч в Левски " заедно с Миланов и Петков .

Lassitar
22.10.2009 22:52

Докога това жалко подобие на футболист ще е твърд титулЯр в отбора?Визирам Йовов.Освен да разхожда фланелката,друго неправи...Последното му добро представяне беше срещу Марсилия,и от тогава до сега,нищо и половина. *angry*

Lollipopp
22.10.2009 22:19

chelsea28 - да топката беше в на Христов краката на 1 метър от вратата , но на гърба му имаше човек а и не беше с лице към вратата , докато при Йовов , нито човек до него , нито нищо , искаше се само да уцели вратата и да отбележи , но той винаги прави по трудното - да не вкара ... в следващия мач да му счупят краката и да не стъпва на терена ...

ChipeF
22.10.2009 22:16

Аз съм напълно съгласен с roommen *stop*

А тоя Йовов си нямате и на представа колкоооооооооо многооооооооооооооооо ме дразниииииииииииииии *angry*

manunited666
22.10.2009 22:06

roommen идеята ти е много добра.Но не всички са виновни.Какво са виновни Зе Соарес , Живко Миланов , Бардон , Петков ... трябва някак да ги отсееме ако не са те направо не ми се мисли , добре , че поне тях ги има.Да издебнеме черните овци и да ги нападнеме бухалки.

chelsea28
22.10.2009 22:06

Не обвинявайте само Йовов Христов също е толкова виновен колкото Йовов защото тъпанара топката му е в краката на един метър е от вратата и се чуди дали да бие или да подава *sick* същото се отнася и за Йовов на един метър беше от вратата и ми оцелва гредатата и мача въобще не беше добър като добавим и останалите грешки ми идва да се самоубия от яд

manunited666
22.10.2009 22:02

Някой знае ли дали Г. Христов е дебил? Въпроса ми е напълно сериозен , дали Христов има някакво увреждане? Ако има смятам , че е редно да го прегледад да му помогнат докато не е станало твърде късно!

roommen
22.10.2009 22:02

Освен след някой мач да изпотрошим краката на полувината отбор поне да не ги гледам щото вече не издържам .Не мога да разбера как цяла България вижда че от Йовов нищо не става а само Батков , Гонзо , Достанич и Велев са на обратното мнение , че на всичкото отгоре и несменяем титуляр .Мамка му тея хора вече направо си го просят .Най-добре ще е след всеки мач който не завършва с победа тимът да бъде замерван с яйца , може да е детинско но мисля че ще е доста унизително за футболистите .За да разберат колко са негодни и колко са наранили верната им агитка , защото аз от както гледам футбол а това са над 25 години не си спомням Левски да са имали от 8 поредни мача 6 загуби и 2 равни .

manunited666
22.10.2009 21:59

Браво на Левски!!! Поредния добър мач.Все толкова хубаво да играят.И все Йовов да е титуляр.Йовов , Сърмов-манго джери , Г. Христов - човекът който на гол линияна на противника с топка в крака незнае какво да прави.Да не забравяме и страхотния Бензукан.За съжаление с тия играчи толкова.Когато взимаш маймуни от дърветата на килограм а си гониш качествени играчи като Цачев , така ще е.Все толкова хубава игра да показват Левски , да падат да срамят но все мал шанс.Съжалявам само за Гонзо , поне дао той да види що за стока са половината от играчите на Левски и да ги изрита като мръсни котета на вънка.

Lollipopp
22.10.2009 21:55

ако си бяхме вкарали поне едното положение мача щеше да е много по-добър *thumb_up* но пона се представиха малко по-добре от предишните мачове ... но да благодарим на Йовов *sick* *party* *erm*

lucky_79
22.10.2009 21:24

Йовов даже е несменяем *sick* след 3-те смени пак си остава *erm*

Cris_7
22.10.2009 21:07

Хахаа Йовов най-смотаният..А пък за левски да не говориме *lol*

manunited666
22.10.2009 21:06

Искам съвсем сериозно да попитам , защо Йовов играе ? Отговорете ми.Съвсем сериозно питам , да знаете , че не е някакъв майтап.Просто незнам защо!

roommen
22.10.2009 21:01

Йовов , Сърмов , Г.Христов ,Н.Димитров , Ортега Бензукан , Кръстовчев нямат място в Левски ебах ги у нападателите за два месеца са вкарали един гол .

Notlike
22.10.2009 20:59

Хахах. Йовов в типично свой стил направи възможното *joking* . В отговор европейските букмейкъри направиха нов стил - греди от малкото наказателно. Трябва да познаете кой отбор ще има подобно събитие в 30 мача. Отборът на Левски не участва *lol* Дано вземете нещо, че направо ме е срам, като почнат австрийците да викат "ауфийдързеен", което си значи "довиждане"... *thumb_down*

pafata
22.10.2009 20:59

На Йовов му пожелавам бавна и преждевременна смърт.

ShefkaTa
22.10.2009 20:55

как може, боже... или Христов ще пропусне от 2 преди или Йовов ще изпраска гредата от 1 метър... Наще показаха добра игра, но проблема им е че няма кой да вкара... въпреки че залзбург имат страхотни пропуски и те... ама тва защита ли е баце 45 мин ги държаха и 20 сек преди края ще спрат да играят щото мача е свършил остави си го да бие и кво... Сърмов и той вънка мишкар

pafata
22.10.2009 20:54

Евала Йовов, евала Сърмов, евала тъпи копелета...

lucky_79
22.10.2009 20:53

тоя Йовов докога ,ще го търпиме,дееба и компаса *angry*

tymypa
22.10.2009 20:52

за сигурно 100тен път ще кажа затвор 10 години за йовов .... и тоя сърмов и него да го махат заедно с димитров нема толко куци коне като тея... струва ми се че йовов им дава пари за да го пускат *lol* хаха не може д аси толкова куц и да проваляш вече 50ти мач и пак да те пускат да играеш хаха

roommen
22.10.2009 20:51

Йовов и Сърмож няма ли кой да ги изгони от Левски бе писнами от тях ,единият от един метър не може 7 метра врата да уцели а всички голове ни ги вкарват след грешна игра на вторият .

okocha
22.10.2009 20:51

Йовов и Сърмов не са за ЛЕВСКИ бее тъпото ръководство не го ли разбра *evil*

blind08
22.10.2009 20:50

ей това е късмет - една атака гол, е няма ко друго да кажа. Хубажо играем ама няма КЪСМЕТ *angry* *sick*

psiharizlle
22.10.2009 20:50

ае хора моля ви са даите ми един линк да гледам този мач гледам го там в гледаи тв дхъстин тв спира през 30 секунди

Lollipopp
22.10.2009 20:49

наказах ли ни *sick* като не вкараш от 1 метър , ти вкарват от 20 ... и тоя волейболист Йовов си плаче за смяна *lol*

bacardy_breezer
22.10.2009 20:49

Еми каръштина и пак каръштина...Ето ,че дори и съдбата нежелае Левски да излезе от тази криза.Ако полувремето беше завършило 0:0 , то щеше да окаже позитивно влияние на футболистите и през втората част можеше дори и да победим.Жалко наистина и гредата в началото на полувремето.Никакъв късмет нямаме *sad*

pi6e
22.10.2009 20:41

аз сам за леффски макар че сам ботевист ама българина си е бълграин който е за РЕД БУЛ дано да му заседно като яде *angry*

Lollipopp
22.10.2009 20:27

иии Йовов ли да не усере работата *party* ей няма друг като него ... от 1 метър и гредата , а атаката беше толкова добра ... ама кво да се прави Йовова работа *lol*

lucky_79
22.10.2009 20:13

Йовов се умори май *erm* времее за смяна *stop*

ShefkaTa
22.10.2009 19:42

Стига сте мрънкали за Йовов, Христов е 100 пъти по зле, пак е по малкото зло

berbo965
22.10.2009 19:40

3-0 за РЕД БУЛ, НО СЪМ ЗА ЛЕВСКИ И СЕ НАДЯВАМ 2-ка ДАЛ СЪМ ГО 1-2 *beer*

SnickersaKu4ko
22.10.2009 19:37

ае Йовов не най-лошия Христом,Жоазиннйо,Бензокан са мно по слаби играчи особено Жоазиннйо кои номерлен трениор би купил играч с таква височина има 2-3 ма в света добри сички др не стаат

seam
22.10.2009 19:37

аууууууууу не кой ше вкарва незнам яко ше ни бият само заради тоя мизерен съставе с исключение на няколко човека които се раздават на макс успех се пак играл съм го 2 дано излезе по пристрастия и заради коефициента

liverbi1rd
22.10.2009 19:34

незнам какво да кажа направо ми се реве толкова слаби да сме то-бива бива ама 4ак толкоз . трябва да излезем от тази криза ама...... *angry* *angry* *evil* *sick*

Lollipopp
22.10.2009 19:32

айде честита загуба на така любимия ми отбор ... Йовов титуляр *erm* той незаслужава и вода да носи ...

the_b3sT
22.10.2009 19:29

Тоя Йовов няма място в Левски устаря и със секи изминал ден играе се по-зле *sick* *thumb_down* !!!