Пардю предлага нови договори на двама от ЦСКА

08:12
Пардю предлага нови договори на двама от ЦСКА

Временният старши треньор на ЦСКА Алън Пардю ще предложи на двама от най-опитните играчи в състава – Греъм Кери и Амос Юга, да останат в отбора и през следващия сезон, разбра „Мач Телеграф“. Това ще стане след полуфинала-реванш за Купата на България със Славия довечера от 19:00 часа на „Армията“, като „червените“ спечелиха с 2:0 първия мач.


Контрактите на двамата халфове изтичат през лятото, но въпреки това британският наставник, който продължава да бъде съветник и по спортно-техническите въпроси на собственика Гриша Ганчев, е на мнение, че Кери и Юга заслужават да бъдат задържани и през следващата кампания. Това означава, че офертата към тях ще бъде за договор за 1 година, като те трябва да преценят дали условията ще ги удовлетворят.


Именно по този начин 32-годишният Кери бе задържан на „Армията“ преди 12 месеца, въпреки че беше считан за сигурен напускащ, но през есента се превърна в основна фигура и плеймейкър на тима, вкарвайки 4 гола в Европа и един за първенството – при 2:1 над Левски. Общо ирландецът има 101 срещи и 11 попадения с червената фланелка от лятото на 2019 година.


Юга пък бе твърда резерва през сезона, но в последния месец замести успешно контузения Томас Лам като централен защитник, макар че довечера ще излезе на титулярната си позиция като опорен полузащитник вместо наказания Жеферсон.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация