В Реал обмислят да съдят Пике

21:10
В Реал обмислят да съдят Пике

От Реал Мадрид обмислят вариант да заведат дело срещу защитника на Барселона Жерард Пике заради негови думи, които се чуват в разпространените записи от набиращия скорост скандал около организирането на турнира за Суперкупата на Испания в Саудитска Арабия, твърди ABC Deportes. Вчера “Ел Конфиденсиал” направи обществено достояние аудиозаписи, на които се чува как опитният футболист обсъжда с президента на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес как въпросната надпревара да бъде преместена в Рияд. Интересът на Пике е свързан с това, че неговата компания за спортни събития “Космос” се оказа с договор, според който ще вземе общо 24 млн. евро комисионна от всичко това.

В разговорите, направени преди няколко години, испанският защитник на Барса обсъжда с Рубиалес как да използват популярността на Реал Мадрид, за да постигнат целите си.

“Става дума за пари, Руби - казва Пике. - Ще изстискаме повече от саудитите, ако им кажем, че ако не дадат още, Реал няма да се съгласи да участва. Така ще вземем 1-2 млн. отгоре.”

От “Бернабеу” обаче никога не са давали съгласие името на клуба да бъде използвано в тези преговори и са наясно, че в случая Пике го е направил с цел да изнуди домакините на турнира. По тази причина сега адвокатите на столичани проучват нещата и се обмисля дали на популярния играч на Барселона и боса на федерацията да бъде потърсена съдебна отговорност.

От 2020 година турнирът за Суперкупата на Испания се премести в Саудитска Арабия за срок от шест сезона. Там четири тима - първият и вторият в Ла Лига, както и финалистите за Купата на Испания, си оспорват трофея. Според договора, показан от “Ел Конфиденсиал”, Футболната федерация на Испания получава по 40 милиона евро за сезона за всяко от шестте издания - 240 милиона общо, докато "Космос" на Пике взима по 4 милиона евро на година или общо 24 милиона.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация