Мъри Стоилов: Съжалявам, че си изпуснах нервите

07:24
Мъри Стоилов: Съжалявам, че си изпуснах нервите

Наставникът на Левски Станимир Стоилов застана пред медиите, за да разясни ситуацията при “сините”. Той призна, че остава в клуба заради феновете, но изрази и недоволството си от управлението на клуба. Ето какво заяви още треньорът:

"Не е било под афект, защото много пъти казах, че не съм се върнал в българския футбола, а в Левски. Това ми бе изказваното на стълбичката. Няма да напусна на Левкси най-вече, защото привържениците не го оставят и аз няма да ги оставям тях. Бях доволен от представянето на отбора, от Левски, не коментирам победа или загуба. Отбор, който ни накара да се гордеем и радваме. Аз не искам да коментирам съдиите, но не разбрах защо Хосе беше изгонен. Това е вече поредица от срещи, нека те си коментират глупостите.

Съжалявам, че си изпуснах нервите, въпреки че имаше провокативно поведение от противниците към наши футболисти. Опитваме се да учим да се държат добре, за тях противник и съдия не съществуват, съществува само добрата игра. Мисля, че бях толкова тъжен, защото ще пропусна следващия мач, което е най-негативното нещо, което се случва, но не успях да издържа на хилядите неща, които се събраха в последно време", заяви Мъри.

Относно това какво точно стана вчера, Стоилов обясни:

"Поздравих колегата, говорихме си секунди. После видях, че противникови играчи говорят на нашите, опитах се да ги дръпна, за да не изгонят някой наш футболист и да пропусне двубоя в неделя. Тогава съдията ме дръпна и каза: “Ела да ти покажа жълт картон”, и тогава ме изнерви. Не влязох на терена, за да правя проблеми, влязох, за да разделя играчите. Това е цялата истина, 20-30 метра вървях спокойно, говорихме си с колегата. Даже не разбрах, че това е съдията, който ме дръпна".

"Да, има доста неща за изчистване и претенции към доста хора, в това число и към себе си. Трябва единно и заедно да управляваме клуба. Не ми харесва управлението и трябва да го подбрим. Няма да ви казвам, че всичко е наред, нищо не е наред. Не мога да лъжа хората, дойдох, за да казвам истината и това ще е докрая. Една от причините да си изкарам нервите е може би това. Има хиляди неща, които трбява да се изчистят и да се оправи клуба - спонсори, ръководство. Не усещам достатъчно доверие в начина на моята работа, това е истината. Единствената битка, която мога да загубая е на терена, но битка за истината в Левски няма да загубя скоро. Когато се създава напрежение, никога не е добре".

"Има неща, които не ми харесват, но ще ги запазя за себе си. Ако не ги решим скоро, ще ги кажа отново. Няма всеки да си дърпа чергата към него. Или ще носим цялата отговорност аз и Ивков, или няма да ни има тук. Това е положението. В името на Левски съм диктатор. Докато сме тук, при негативни и позитивни резултати, ние ще си носим отговорност. Тази ми е най-лесната битка. Истината ми е най-лесната битка. Винаги казвам истината. Не мога да обещая нищо друго. Само работа и честност. Или ще управлявам както аз харесвам, или ставам рибар. В много от нещата трябва да обяснявам неща на управителния съвет. Мисля, че ще намерим общ език. Имах уверението, че всичко в Левски ще е наред, а сега не всичко е наред в Левски от финансова гледна точка. Това значи, че нещо не е както трябва. При положение, че в клуба са влезнали за един месец и половина над милион и не знам колко лева. Това всичко е от феновете. Няма да участвам повече в наказания и грозни сцени.

Хареса ми желанието и амбицията в играчите. Играхме смело, което е стилът на Левски. Да спечелиш с добра игра е добро постижение за тях. Те дават максимума. Всеки играч, който излезе от отбора, е тежка загуба за нас. Никой не знае какво може да стана на реванша. Не живеем в заблуда, че сме станали по-силни от Лудогорец.

Мен ме интересува всичко около мен да е наред. Отборът да тренира и да играе добре. Рано или късно ще станем толкова добри, че няма да ни бърка и съдийството. За мен е най-важно играта на отбора да е на високо ниво. Играем ли добре, побеждаваме. Причините винаги ги търся в играта на отбора. Ако губим, аз ще съм главният виновник.

Нашият отбор трябва да играе на ниво. Проблем е, че няма да бъда на пейката. Аз трябваше да бъда на мача. Съжалявам за напускането на Стойчо Младенов. Съперничеството между двата клуба винаги трябва да е на високо ниво, за да се развиваме".

Съжалявам за напускането на Стойчо Младенов, щеше да е интересен сблъсъка в неделя. Но това е решение на друг клуб.

Левски може би е един от клубовете, които постоянно си изказват мнението за проблемите. Нямаме желанието да казваме, че трябва да напусне Борислав Михайлов, а да има позитивна промяна във българския футбол. Ако няма такова, рано или късно ще искаме и ние тотална промяна. Борислав Михайлов е легенда на Левски и Левски не може да си мисли да застава срещу собствените си легенди. Ние сме клуба, който всекидневно иска промяна във футбола. Някои клубове също излизат да говорят против, но когато им свирят за тях и вече са доволни. На този етап не са ме убедили и другите хора с нещо. Казах и на Бербатов, че искаме конкретни промени, те ми подхвърлят общи неща. От 20 години стоят хора там, така че и там не е най-точното нещо. Утре падат ТВ правата на Левски - какво правим тогава, много малко се качваме да водим битката на футбола. Левски сам ще се спаси.

Вярвам, че Левски ще играе честно и почтенно. Другите отбори прекалено много ги интересува резултата и личния успех. За нашия отбор гарантирам, че ще играем честно, дори и да загубим следващите 7 мача. Не можем да отстъпваме от принципите на Левски.

Вчерашният мач видях Левски, Левски изглеждаше гордо и като хищник. Търсеше победата, не изпаднахме в защита, опитахме се да решим с трети гол мача. Няма да наруша споразумението със спонсорите и ръководството. Няма да наруша финансите, за да не натоварваме. Няма да нарушавама вътрешния финансов феърплей. Няма да извивам ръцете за повече пари. С нужните играчи ще се боря да върнем Левски. Не искам да ги поставяме под напрежение. Трябва да има по-добра комуникация, повече доверие. От финансова гледна точка няма да извиваме ръцете, ако трябва с юноши ще играем. Готов съм на всякакви варианти, само и само Левски да се изчисти финансово и да се спаси.

С идването поставих задача евротурнири. На този етап успяхме да наваксаме част от изоставането. В момента сме под върха и в двата турнира. Имаме шансове. За да се случи, трябва да спечелим голяма част от следващите мачове. Не мога да кажа, че ще успеем да гарантираме евроучстие, ако се стигне до групова фаза, тогава голяма част от бюджета ще бъде покрита от това. Ще дойде и този ден, сигурен съм. Сега на спонсорите им е по-тежко, ако се стигне до класирането в групите, ще им стане и на тях по-леко, и на феновете.

Нямам претенции под никаква форма от подкрепата на стадиона. Където и да отидем, ние се чувстваме домакините. Вчера почти целият стадион беше на Левски. Няма какво повече да искам от това, което виждам. Тук, на нашия стадион, искам над 10 000 постоянно и да се купуват билети. Това е достатъчно. Има едно обединение между всички фракции и фенове, което е хубаво, така клубът ще върви. Просто за тях Левски е повече и могат да заровят всякакъв вид проблеми и томахавки.

По-интересно ще ми е в неделя да видим и после ще мислим за финал за Купата. Ние трябва да играем като вчера, когато спечелим Купата, тогава ще съм радостен. А и има още един мач за полуфиналите. Лудогорец може да победи всеки и навсякъде и го е доказвал”, завърши Мъри.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация