Заслужен успех на Айнтрахт над Барса на "Камп Ноу" (видео)

00:51
Заслужен успех на Айнтрахт над Барса на "Камп Ноу" (видео)

Айнтрахт сътвори голямата сензация на 1/4-финалите в Лига Европа! Германският тим победи с 3:2 големия фаворит в турнира Барселона насред "Камп Ноу" и така с общ резултат 4:3 от двата мача си осигури място в следващата фаза, като в същото време отново уби мечтата на каталунците за успех в единствения турнир, който все още никога досега не са печелили в историята си. Филип Костич вкара два от головете за гостите в 4-ата минута от дузпа и в 67-ата минута. Другото попадение бе на сметката на Рафаел Боре в 36-ата минута. Испанците пък изиграха един от най-слабите си мачове през този сезон и заслужено се сбогуват с надпреварата. Чак в края те показаха истинското си лице и успяха да върнат два гола в добавеното време чрез Серхио Бускетс в 91-ата и Мемфис Депай в 101-ата минута от дузпа, но нямаха време, за да направят нещо повече.

Чави Ернандес бе предпочел да стартира мача с триото Пиер-Емерик Обамеянг, Усман Дембеле и Феран Торес в атака. В средата на терена пък си партнираха Серихо Бускетс, Гави и Педри.

Гостите пък излязоха с Рафаел Боре като изнесен нападтел и Йеспер Линдстрьом и Даичи Камада зад гърба му. Кристиян Якич и Себастиан Роде движеха играта в средата на терена, а в ролята на халф-бекове действаха Филип Костич и Ансгар Кнауф.

Айнтрахт поведе в резултата още в 4-ата минута от дузпа. Ерик Гарсия задържа с ръце Линдстрьом в наказателното поле при борбата за една висока топка и съдията посочи бялата точка. Филип Костич реализира наказателния удар за 0:1.

Първата голова възможност за домакините дойде в 9-ата минута. Усман Дембеле с меко центриране сложи топката на главата на Обамеянг, който малко закъсня и ударът му бе над вратата.

В 18-ата минута Барса отправи и първия точен удар. Той дойде с доза късмет, след като при едно центриране от фаул защитник не се намеси добре и подаде топката в краката на Роналд Араухо, който стреля от воле и вратарят Кевин Трап трябваше да прави първото си важно спасяване в мача.

Минута по-късно Жорди Алба се строполи в наказателното поле след сблъсък с Алмами Туре, но съдията подмина ситуацията, въпреки претенциите на каталунците за дузпа.

В 35-ата минута Кнауф направи страхотен индивидуален пробив, освободи си пространство за удар и стреля от дистанция към вратата, но твърде слабо, за за затрудни Тер Стеген.

Само минута по-късно резултатът бе удвоен. Рафаел Боре получи пред наказателното поле и не бе атакуван от защитник, което му позволи да си нагласи топката и с топовен шут да отбележи изключително красив гол за 0:2.

Окрилени от прекрасното развитие на мача гостите създадоха още една голова възможност в 39-ата минута, когато Кристиян Якич стреля извън наказателното поле и Тер Стеген трябваше да прави спасяване.

След това в 44-ата минута Айнтрахт организира светкавична контраатака, завършила с опасен, но неточен изстрел на Кнауф.

Каталунците започнаха добре втората част и още в 46-ата минута създадоха отлично положение за гол. Дембеле прати остра топка успоредно на голлинията, но в последния момент Хинтерегер успя да се намеси и да попречи на Обамеянг да отбележи в опразнената врата.

Айнтрахт веднага отговори с опасен изстрел на Костич, който обаче не намери очертанията на вратата.

Барса се опитваше да засили натиска и в 55-ата минута Обамеянг се озова на добра позиция в близост до вратата, но Кевин Трап излезе и блокира удара му.

Гостите обаче продължаваха да са супер опасни на контраатака. При една такава в 57-ата минута Линдстрьом се оказа очи в очи с Тер Стеген и вратарят направи блестящо спасяване с крак.

Междувременно се стигна до разглеждането на една ситуация в пеналта на гостите, където Боре докосна топката с ръка, но преди това имаше рикошет и очаквано съдията не даде дузпа, дори и след намесата на ВАР.

В 67-ата минута Айнтрахт отбеляза и трети гол. Филип Костич получи в наказателното поле и с диагонален шут по земя намери далечния ъгъл на вратата за 0:3.

Десет минути по-късно и Даичи Камада не бе далеч от гола, като диагоналният му изстрел тупна на сантиметри от гредата.

В 84-ата минута и късметът обърна гръб на домакините, когато след едно меле в наказателното поле Серхио Бускетс вкара гол, който обаче бе отменен след намесата на ВАР заради засада.

В 91-ата минута Барса все пак отбеляза именно чрез Бускетс. Той отправи страхотен шут от воле извън наказателното поле и порази вратата за 1:3.

Две минути по-късно домакините можеха да вкарат и второ попадение, когато Араухо получи пас около точката на дузпата, но ударът му бе блокиран, а след това и Люк де Йонг при добавката не успя да вкара от малък ъгъл.

В 10-ата минута на добавеното време съдията даде дузпа за Барса за нарушение на Еван Н'Дика срещу Френки де Йонг при борба за висока топка. Защитникът пък получи червен картон. Мемфис Депай изпълни наказателния удар и с доза късмет успя да отбележи, макар Кевин Трап да отрази удара му, а след това топката се отби от напречната греда и тупна зад голлинията.

Това обаче бе последното действие в мача и съдията наду свирката, а играчите на Айнтрахт можеха да започнат празненствата с десетките хиляди привърженици, които бяха дошли да ги подкрепят в този мач. Германският тим продължава на 1/2-финала, където ще има за съперник тима на Уест Хям, който елиминира Лион след 3:0 в реванша във Франция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация