ПСЖ попиля Клермон

01:28
ПСЖ попиля Клермон

Пари Сен Жермен постигна очаквана победа с 6:1 в гостуването си на Клермон от 31-ия кръг на Лига 1. На моменти изглеждаше, че столичани пестят сили и не показват най-доброто от себе си, но въпреки това постигнаха това, за което бяха дошли. Неймар и Килиан Мбапе споделиха отговорността тази вечер, като и двамата завършиха срещата с хеттрик на сметката си. Бразилецът се разписа в 6-ата, 71-ата минута от дузпа и 83-ата минута, а франзузинът вкара в 19-ата, 74-ата и 80-ата минута. За домакините точен бе Жодел Досу в 42-ата минута.

Мачът започна по мед и масло за гостите, които бързо натрупаха преднина от два гола. Те откриха резултата още в 6-ата минута, когато след продължително разиграване Меси пусна извеждащ пас за Неймар, който с диагонален удар бе точен за 0:1. Домакините претендираха за нарушение в хода на атаката, тъй като техен играч остана на земята в наказателното поле, но съдията не се впечатли и зачете гола.

В 19-ата минута парижани направиха атака по учебник. Неймар подаде за Меси, той овладя на гърди и елегантно изведе Килиан Мбапе, а той хладнокръвно реализира за 0:2.

Домакините успяха да върнат интригата за кратко в 42-ата минута, когато Саиф-Един Кауи подаде успоредно на голлинията и Жодел Досу засече отблизо за 1:2.

В 63-ата минута Меси можеше да върне преднината от два гола на своя тим. Аржентинецът отбеляза с глава, но попадението не бе зачетено заради засада.

Все пак третият гол за столичани дойде в 71-ата минута от дузпа. Мбапе успя да изработи наказателния удар, макар и дузпата да изглеждаше малко пресилена, след като крилото се спъна в гърба на защитник. Въпреки това съдията посочи бялата точка и Неймар отбеляза за 1:3.

От този момент гостите правеха каквото си поискат. В 74-ата минута Мбапе получи дълъг пас зад защитата, но успя да укроти трудната топка, да излъже вратаря и да вкара за 1:4.

В 80-ата минута Мбапе оформи своя хеттрик. Той получи на ъгъла на наказателното поле, освободи си пространство и с диагонален удар не остави шансове на вратаря за 1:5.

Три минути по-късно Мбапе се измъкна зад защитата, но реши да не бъде егоист и подаде за включилия се с него в атака Неймар, който също оформи своя хеттрик.

Така Пари Сен Жермен направи поредна крачка към титлата. Тимът увеличи преднината си на върха на 15 точки пред втория Рен, като парижани вече има 71 точки в актива си. Клермон пък остава точно над чертата на 17-ото място с 28 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация