Хави Гарсия: Доволен съм от преминаването си в Бенфика

14:33
Хави Гарсия: Доволен съм от преминаването си в Бенфика
След като не успя да пробие в първия състав на Реал Мадрид, Хави Гарсия реши да се насочи на запад, за да търси нови предизвикателства и се спря на един от португалските грандове – Бенфика. 22 годишният халф за 7 мача успя да се разпише два пъти. Хави Гарсия даде интервю за официалния сайт на УЕФА, преди срещата на неговия Бенфика срещу Евертън от турнира на Лига Европа.

- Бенфика успява да играе качествен футбол този сезон и постига добри резултати. Кой са основните причини за този успех?

- Най-вече работата на тренировките. Ние тренираме доста усърдно и целия отбор е много сплотен и като излезем на терена всеки футболист знае какво да прави. Това е само началото на нашето добре представяне. Успехът се крие в това да играем всеки мач без да мислим за следващия.

- Каква е ролята на треньор Хорхе Хесус за успехите в Бенфика?

- Всички изпълняваме това, което именно той ни казва на тренировките. Той е много отдаден и съсредоточен, и в същото време много изискващ от нас, което прави тренировките много трудни. С такива тренировки резултатите не закъсняват.

- Какви са целите на Бенфика в Лига Европа?

- Както при всички други състезания – искаме да сме на върха. Следващият ни мач с Евертън ще бъде от изключително значение за постигането на нашата цел. Ние ще се борим здраво за трите точки. Можеше срещу АЕК да постигнем по-добър резултат, но това е футболът и сега ние трябва задължително да търсим победа като домакин. Ще бъде труден мач, но сме уверени, че ще победим.

- Кой ще стане шампион на Португалия. Може ли Бенфика да е този отбор?

- Да. Ние трябва да мислим позитивно и да вярваме, че ще станем шампиони. Нещата вървят наистина добре за нас, но знаем, че пътя е дълъг до края на сезона. Феновете ни са много доволни в момента от нашето представяне и се надяваме в края на сезона да ги зарадваме с титлата.

- Мечтаеш ли да бъдеш повикан в националния на Испания?

- Всички футболисти мечтаят да представят родината си и аз не съм изключение и се надявам един ден да стана част от националния отбор. Най-важното нещо е да продължавам да работа усърдно на тренировките и да продължа с доброто си представяне в Бенфика, и тогава ще видим какво ще се случи.

- Пристигна в Португалия преди няколко месеца. Как се чувстваш?

- Знам, че Бенфика е голям отбор , но аз да си призная не знам много за този клуб. Бях учуден като разбрах какво означава отборът за феновете. Условията в клуба са като на всички топ отбори в света. Историята ни казва, че Бенфика е най-добрия португалски отбор с едни от най-добрите и истински фенове. Португалия не е много по-различна от Испания, така че нямам проблем с адаптацията. Лисабон е прекрасен град, с много красиви плажове, което е по-добре в сравнение с Мадрид.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация