ЦСКА с измъчена победа срещу Берое

22:00
ЦСКА с измъчена победа срещу Берое

ЦСКА София прекъсна негативната си серия от три шампионатни мача без победа и отбелязан гол, след като победи Берое с 1:0 в среща от 25-ия кръг на efbet Лига. 

Единственото попадение реализира Жорди Кайседо в 53-ата минута.

"Червените" доиграха сблъсъка с 10 човека след директен червен картон на Мухар в 81-ата минута, преди това, но от треньорската скамейка бе изгонен и Стойчо Младенов за разправия, реплики и навлизане на терена след съдийско отсъждане за фал в полза на гостите от Стара Загора.

Иначе в 11-ката на домакините имаше доста промени. На пейката останаха Вилдсхут, Юга и Кери за сметка на Баи, Мухар и Варела. Наказан бе Мазику и поради тази причина на левия бек започна Вион.

"Червените" започнаха по-активно срещата и в 7-ата минута Йомов центрира към Кайседо, който стреля с глава, но Ганев улови. Заралии отговориха 120 секунди по-късно с удар на Лебон от 20 метра, който попадна в ръцете на Бусато. 

В 19-ата минута Баи овладя центриране на Йомов отдясно, финтира Фуртадо и стреля, но покрай дясната греда.

В 31-ата минута Жеферсон извърши нарушение пред собственото си наказателно поле, Мечев се нагърби с изпълнението на фала, но уцели главата на играч от "червената" стена и топката излезе в корнер. 

Домакините погледнаха по-смело към гостуващата врата в 42-ата имнута, в която Баи центрира към Кайседо, таранът се извиси и стреля от трудна позиция с глава покрай вратата. Секунди по-късно гостите организираха контраатака. Серкан Юсеин изведе Мариани отдясно, бившият футболист на Левски намери Фал в наказателното поле, а нападателят шутира по земя в ръцете на Бусато.

В 45-ата минута Берое се възползва от грешка на противниковата отбрана и осъществи бърза атака, която завърши с опасен изстрел на Мечев, който Бусато улови.

Осем минути след почивката ЦСКА София откри резултата. Турицов получи извеждащ пас по дясното крило. Последва центриране по земя към Кайседо и таранът на червените простреля Ганев с удар в близкия ъгъл, слагайки край на головата суша на тима му, който не се бе разписвал в три последователни шампионатни срещи.

Старозагорци можеха да получат неочаквана помощ в 56-ата минута, в която Мариани центрира от фаул и Кох за малко не си вкара автогол при опит да изчисти топката. Пет минути по-късно реферът Ивайло Стоянов изгони наставника на домакините Стойчо Младенов за бурната реакция придружена с реплики и навлизане на терена при оспорване на фал в полза на Берое около тъчлинията.

В 65-ата минута Кайседо прати топката за втори път в мрежата на Берое, но попадението бе отменено заради засада.

В 81-ата минута Мухар извърши изключително груб фал срещу Мариани, за което получи директен червен картон. Преди това полузащитникът на червените извърши още няколко неспортсменски нарушения, за които получи устни предупреждения от съдията.

До края на срещата Берое владееше повече топката, но така и не намери начин да пробие отбраната на домакините, които в крайна сметка удържаха крехката си преднина.

ЦСКА СОФИЯ - БЕРОЕ 1:0

1:0 Жорди Кайседо 53'

ЦСКА1. Бусато, 19. Турицов, 4. Кох, 29. Лам, 15. Вион, 3. Жеферсон, 24. Мухар, 5. Варела, 7. Баи, 10. Йомов, 9. Кайседо;

БЕРОЕ: 33. Ганев, 5. Юсеф, 7. Генов, 10. Юсеин, 11. Фал, 15. Динков, 16. Мечев, 18. Мариани, 20. Фуртадо, 21. Лебон, 43. Джонатан;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация