Безпроблемна победа за Ман Сити срещу Бърнли

19:38
Безпроблемна победа за Ман Сити срещу Бърнли

Манчестър Сити не срещна особени затруднения срещу Бърнли и победи с 2:0 борещия се за оцеляване тим на „Търф Моор“. Така „гражданите“ много бързо си върнаха първото място, откъдето бяха изместени малко повече от дава часа по-рано, след като Ливърпул победи Уотфорд. Кевин Де Бройне (5') и Илкай Гюндоган (25') убиха рано интригата, а след това „гражданите“ владееха топката и не даваха особен шанс на Бърнли. Всичко това означава, че след седмица шампионите ще посрещнат Ливърпул на „Етихад“ в голямата битка за първото място с точка преднина пред мърсисайдци.

Шон Дайч направи две промени в сравнение със загубата от Брентфорд. Кевин Лонг замени наказания Нейтън Колинс. Джак Корк пък бе предпочетен в халфовата линия за сметка на Корне.

Джосеп Гуардиола предприе три промени от двубоя със Саутхамптън от 1/4-финалите на ФА Къп, който се игра преди паузата за национални отбори. Едерсон се завърна на вратата, а Нейтън Аке замени Джон Стоунс в центъра на отбраната. Фил Фоудън се завърна сред титулярите за сметка на Габриел Жезус.

Още в четвъртата минута домакините застрашиха вратата на Едерсон, след като Уестууд засече с глава центриране на Ленън, но топката премина в опасна близост от далечната греда. С първата си възможност обаче шампионите излязоха напред. Стърлинг с едно докосване свали центриране на Родри и същевременно асистира на Де Бройне, който от движение стреля в горния далечен ъгъл. В 11-ата минута Родри бе оставен непокрит в близост до точката за дузпа и стреля от въздуха, но встрани от целта. Това бе страхотна възможност за гостите да удвоят аванса си.

В 25-ата минута Манчестър Сити вече водеше с два гола. Стърлинг отново асистира, намирайки този път Гюндоган на близката греда. Ударът на германеца рикошира в Лонг и топката стана непосилна за Поуп. До почивката Стърлинг пропусна чудесна възможност да добави към двете си асистенции и гол. 

В 49-ата минута Кансело центрира ниско отляво към Фоудън, който засече с пета, но Поуп спаси. 20 минути след това Жезус, който малко преди това замени Фоудън, стреля с глава над вратата от добра позиция. В 80-ата удар на бразилеца пък срещна гредата. До края „гражданите“ държаха мача под контрол и логично си върнаха първото място във временното класиране.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация