Алегри отказал на Реал, за да води Ювентус

15:35
Алегри отказал на Реал, за да води Ювентус

Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри потвърди информациите, че през миналото лято е имал договорка с Флорентино Перес да поеме Реал Мадрид, но впоследствие се отказал, за да може да се завърне начело на “Старата госпожа”. Той добави, че това е бил вторият случай, в който отклонява предложение от “Кралския клуб”, но беше категоричен, че не съжалява за своето решение.

“Миналото лято беше подходящият момент да се завърна. Имах дълга почивка и така или иначе имах намерението да поема някой отбор. Можех да го направя и по-рано, но това не стана поради лични причини. Майка ми почина през 2018-а, така че на следващата година (когато беше уволнен от Ювентус - б.р.) не исках да се отдалечавам твърде много. Възплзвах се от възможността да бъда близо до по-малкия ми син Джорджо и до баща ми, който беше силно повлиян от смъртта на майка ми. Той все още живее в Ливорно. Реших да се завърна в Ювентус, защото имам силна връзка с клуба и собствениците, но също така да бъда близо до моя син, който живее в Торино заедно с майка си. Харесва ми да бъда близо до любимите ми хора.

Вече бях подписал с Реал Мадрид през миналото лято, но се обадих на президента им, за да му съобщя, че се отказвам, тъй като бях избрал Ювентус. Той ми благодари. Когато от Ювентус ми се обадиха през май, нямах съмнения. Не съжалявам, че казах “не” на Реал Мадрид. Щеше да е страхотен професионален път: Милан, Ювентус, Реал Мадрид…, но не можеш да имаш всичко в живота. Горд съм, че водих Милан четири години и че сега съм в Ювентус. Два пъти отказах на Реал Мадрид. Първият беше, когато имах преговори с Ювентус за нов договор. Тогава казах на Перес, че вече съм дал думата си на Андреа Аниели”, сподели Алегри в интервю за GQ.

Той също така разкри как е убедил Алваро Мората да остане в торинския гранд и коментира качествата на новото попълнение Душан Влахович. “В нощта, когато клубът привлече Влахович, аз се обадих на Мората и му казах: “Ти няма да мърдаш оттук, защото сега с него ти ще станеш много по-важен играч”. Така и се получи. Поставянето на техническите качества на Мората под въпрос е лудост. Нормално е, ако го помолиш да прави неща, които не е в състояние да направи, той да не се представи по най-добрия начин. Но нека не забравяме, че игра месеци наред на позиция, която всъщност не е неговата най-добра. Влахович е младо момче с малък международен опит, но има качества. Той иска и може да се подобри, като разполага с цялото нужно време, за да го направи. Той е абсолютно безпощаден пред вратата. Ювентус направи важна покупка. В света Влахович, Килиан Мбапе и Ерлинг Холанд са най-силните от своето поколение”, добави наставникът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация