Рууни: Роналдо беше супер дразнещ

18:09
Рууни: Роналдо беше супер дразнещ

Легендата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни направи някои сензационни и откровени изказвания по повод времето си в клуба и най-вече отношенията си с някои от знаковите съотборници, с които спечелиха редица отличия. Нападателят е рекордьор по отбелязани попадения с фланелката на “червените дяволи” със своите 253 гола, а освен това има на сметката си 5 титли от Премиър лийг, 1 Купа на страната, 1 титла от Шампионската лига, както и още два загубени финала в надпреварата. 

Рууни определи Кристиано Роналдо като “дразнещ” и освен това разказа повече за отношенията между двамата докато бяха съотборници, както и за изгонването на англичанина на световното през 2006-а, когато именно Роналдо бе най-активен в изпросването на червения картон.

“Кристиано Роналдо бе толкова добър и в същото време толкова дразнещ. Вероятно сега не е толкова добър, а само толкова дразнащ. Той обичаше да пада за фалове, но не съм имал някакви проблеми с него. След червеният картон през 2006-а говорих с него още в тунела и му казах, че нямам проблем с това, че ме изкара от мача, защото аз правих такива опити цяло първо полувреме. Аз съм англичанин, той е португалец, така че в тези мачове изобщо не ми дремеше за него. Той не бе мой приятел. Когато мачът приключи, отново можем да бъдем приятели”, заяви нападателят.

Рууни, който в момента е мениджър на Дарби Каунти, не подмина с “пиперлив коментар” и друг свой съотборник в лицето на Рио Фърдинанд, когото определи като “арогантен”.

“Рио беше играч от най-високо ниво, но бе арогантен. Казвал ми е - плащат ти много пари, за да риташ топката в мрежата, така че го прави. Отговорих му - ти си върши работата и ми подавай топката, подавай я на Роналдо и не се мешай в останалото. Рио е супер човек, но понякога забравяше, че е защитник”, коментира бившият капитан на Англия.

Легендата освен това определи Карлос Тевес като най-голямо разочарование в живота си и сподели, че двамата са станали близки за двете години, в които бяха съотборници на “Олд Трафорд”, преди аржентинецът да премине в градския съперник Манчестър Сити.

“Обичах двете години, в които играхме заедно. Взимах го от тях за мачовете в Шампионската лига и го карах до летището. Играехме, след което го връщах. И честно казано говорех с него 30 минути и нямах никаква идея какво излиза от устата му. Той просто мрънкаше нещо. Не бе много по разговорите, а аз просто си мислех “мамка му”. Той мрънка и нищо, нищо. Бях разбит, той бе най-голямото разочарование в живота ми”, завърши тирадата по повод част от емблематичните си съотборници Рууни.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация