Бежанец спечели трите точки за Аталанта срещу Болоня

00:25
Бежанец спечели трите точки за Аталанта срещу Болоня

Аталанта постигна минимална, но много важна победа при гостуването си на Болоня. "Бергамаските" се наложиха с 1:0, а в герой се превърна пълният дебютант Мустафа Сисе. Младокът влезе като резерва в 65-ата минута, а в 82-ата получи пас от Марио Пашалич и донесе трите точки на тима на Джан Пиеро Гасперини. 

Историята на Сисе е повече от любопитна. Само допреди няколко седмици той се е подвизавал в осма дивизия на Италия, в отбор съставен предимно от бежанци. Талантливият гвинеец е бил забелязал от скаути на Аталанта и бързо е показал качества в младежката формация на тима, което е убедило Гасперини да му даде шанс. Днес 18-годишният нападател стана вторият най-млад футболист с гол за Аталанта в Серия "А" след Амад Диало.

Гасперини имаше много кадрови проблеми. Опитният специалист не можеше да разчита на Давиде Дзапакоста, Жереми Бога, Дуван Сапата, Рафаел Толой и Йосип Иличич. Отборът обаче показа характер, както и срещу Байер (Леверкузен) преди няколко дни. Успехът изкачи Аталанта на пето място в класирането на Серия "А", с равен брой точки с Рома. Болоня е на 12-а позиция с 33 точки.

Матео Песина и Тюн Купмейнерс пропуснаха ранни шансове за гостите. На другата врата Хуан Мусо направи голяма грешка, но късметът го спаси след рикошета в тялото на Рикардо Орсолини. Малко преди почивката тийнейджърът Джорджо Скалвини можеше да даде преднина на Аталанта, но уцели гредата.

Болоня рядко стигаше до чисти положения. Марко Арнаутович на два пъти обстрелва опасно вратата на Мусо, но без успех. През второто полувреме Луис Муриел изскочи сам срещу Лукаш Скорупски, но не успя да го преодолее. Срещаат беше прекъсната за кратко заради контузия на страничния съдия Лука Мондин, който бе заменен от четвъртия арбитър Франческо Косо.

Лишен от каквито и да било други опции в атака, Гасперини пусна в игра дебютанта Сисе, а младокът му се отблагодари по мечтан начин. 17 минути след официалния си дебют гвинеецът овладя топката след пас на Пашалич и хладнокръвно я прати в мрежата. След мача нападателят беше понесен на ръце от съотборниците си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация