Манчестър Сити с лесен успех срещу Саутхямптън за Купата (видео)

18:55
Манчестър Сити с лесен успех срещу Саутхямптън за Купата (видео)

Манчестър Сити е третият полуфиналист в турнира за Купата на Англия, след като „гражданите“ победиха с 4:1 Саутхямптън в интересен 1/4-финал, игран на „Сейнт Мерис“. „Светците“, които два пъти през този сезон завършваха наравно с „гражданите“ в мачовете между двата тима от Премиър лийг, отново стояха доста равностойно, но рухнаха в последните 20-ина минути. Рахийм Стърлинг (12') откри резултата, а в самия край на първото полувреме Аймерик Лапорт си отбеляза автогол за 1:1. Гол от дузпа на Кевин Де Бройне (62') и попадения на Фил Фоудън (75') и Рияд Марез (78') обаче изпратиха Сити на полуфиналите.

Мениджърът на домакините Ралф Хазенхютъл направи четири промени в сравнение със състава, който започна при загубата от Уотфорд. Джак Стивънс, Антонио Ливраменто, Адам Армстронг и Шейн Лонг започнаха за „светците“. Толкова бяха и корекциите, извършени от Джосеп Гуардиола. Габриел Жезус и Рахийм Стърлинг стартираха в атака вместо Фил Фоудън и Рияд Марез, които останаха на пейката за началото. Илкай Гюндоган влезе на мястото на Бернардо Силва, а Зак Стефен започна на вратата вместо Едерсон.

Двата отбора изиграха интересно първо полувреме, в което „светците“ стояха доста равностойно по отношение на положенията, които двата отбора създадоха. Още в десетата минута Адам Армстронг пропусна да изведе домакините напред, след като стреля по диагонала, но топката рикошира в далечната греда. За да се стигне до тази ситуация, Ливраменто се пребори добре с двама играчи на Сити и изведе нападателя на „светците“. Само две минути след това обаче „гражданите“ поведоха. Стивънс не се справи с едно изчистване, което трябваше да направи в наказателното поле, Жесус реагира светкавично и изведе Стърлинг, който завърши хладнокръвно. 

В 24-ата минута Адам Армстронг пропусна втора чудесна възможност, като този път стреля встрани. Сити отговори с удар в гредата на Илкай Гюндоган. В добавеното време на първото полувреме „светците“ изравниха резултата. Елионуси достигна дълго подаване от Стюарт Армстронг, избяга от Зак Стефен, след което опита да върне топка в опасната зона, но тя рикошира в Лапорт и влезе във вратата за 1:1.

В 61-вата минута Жезус усети лек контракт със Салису, който бе зад него, и падна в наказателното поле. Майк Дийн посочи бялата точка. Кевин Де Бройне изпълни и въпреки че Фостър бе много близо до това да спаси удара му, „гражданите“ отново излязоха напред в резултата.

Саутхямптън пропусна трета чиста ситуация в двубоя в 72-рата минута, когато Елионуси центрира перфектно отляво, а Адамс стреля от 11-12 метра, но Зак Стефен изби. Кайл Уокър-Питърс бе неточен при добавка. Този пропуск се оказа с много висока цена, защото в следващите минути шампионите набързо решиха всичко в своя полза, а играчите на Хазенхютъл очевидно рухнаха. Фоудън направи 3:1 в 76-ата минута след хубав удар от границата на наказателното поле. Три минути след това Рияд Марез реализира четвърти гол за гостите. Гюндоган свали с гърди центриране на Кансело, а алжирецът стреля по земя в близкия ъгъл.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация