Стойчо Младенов: Не мога да кажа, че Ботев ни надигра

17:55
Стойчо Младенов: Не мога да кажа, че Ботев ни надигра

Наставникът на ЦСКА София Стойчо Младенов направи интересно изказване след загубата с 0:2 от Ботев Пловдив на “Коматево”, която изпрати “червените” на 9 точки зад лидера Лудогорец. Въпреки това специалистът е категоричен, че отборът му е “в играта”. Стойчо не пропусна да разкритикува съдията, че не е дал дузпа в полза на тима му и допълни, че поражението е заради многото пропуски в атака, а пък "канарчетата" са вкарали два пъти без реално да имат 100-процентово положение.

Младенов добави, че не се притеснява за поста си и получава критики, защото “доста съм ги мачкал”, но е разочарован от факта, че Левски е обединен, а червената общност - разединена.

“Не мога да кажа, че Ботев ни надигра. При статично положение ни отбелязаха гол, където сме силни. Неразбирателство при втория гол и фантастичен ляв крак на Неделев реши мача. Не успяхме да отбележим. Ситуацията за дузпа на Гарсес е ясна и категорична. За мен е дузпа. На Гарсес е 100-процентова дузпа, а на Генов не мога да твърдя със сигурност, че го удари в ръката.

Ако бяхме вкарали дори 10 минути преди края, бях сигурен, че ще обърнем мача. Тази ситуация с дузпата щеше да обърне всичко. Ботев ни би без 100-процентово положение.

Работим много в завършващата фаза, но в няколко мача не се получава. Неефективността реши мача.

Когато задължително трябва да победим, за да се доближим до Лудогорец, ние не успяваме. Значи нещо куца.

Най-малкото се притеснявам за поста си. Доста съм устойчив психически. Атаки винаги е имало. При най-малкото се нахвърлят срещу мен, защото доста съм ги мачкал.

Лудогорец прави равен, но никакви критики. Какви са те? ЦСКА е име, най-великият български клуб. Нормално е да се пише за ЦСКА, 90 процента целенасочено. Но най-лошото е, че наши цесекари мачкат футболистите. Ще дам пример с Левски - те са обединени, а ние винаги сме разделени - ветерани, треньори…

Професионалист съм и гледам професионално. Докато има теоретичен шанс за титлата, ще се борим. Трябва да намерим сили и да обърнем нещата, да върнем ДНК-то на ЦСКА да побеждава във всеки мач с цената на всичко.

Търсим начин как да “събудим” отделни състезатели. Това са психологически моменти. Не може само да ги прегръщаме и тупаме по рамото. Изпускат 10 гола, а ние “браво моето момче”. Както към мен има критики, така и към тях трябва да има. Никого не съм обидил и никого не съм засегнал. Докато има теоретичен шанс, сме в играта”, каза Младенов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация