Манчестър Юнайтед се сбогува с Шампионската лига

00:00
Манчестър Юнайтед се сбогува с Шампионската лига

Атлетико Мадрид е поредният отбор, който намери място на 1/4-финала в Шампионската лига. "Дюшекчиите" спечелиха с 1:0 реванша с Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд" и след равенството 1:1 в първия двубой се класираха напред в турнира. Диего Симеоне за пореден път доказа, че е изключителен тактик и избра правилната рецепта за елиминиране на "Червените дяволи". Той заложи на стабилна защита и светкавични контраатаки, като при една от тях в 41-ата минута Ренан Лоди отбеляза единствения гол в мача, с който прати отбора си в следващата фаза на надпреварата. Домакините имаха своите положения в срещата, но отново показаха старата си слабост със завършването на атаките и така и не успяха да пробият Ян Облак.

Мениджърът на домакините Ралф Рангник е избрал да стартира мача с Кристиано Роналдо на върха на атаката, а той ще има подкрепата от Антони Еланга, Бруно Фернандеш и Джейдън Санчо. Опорните халфове пък ще бъдат Фред и Скот Мактоминей.

Диего Симеоне пък е предпочел да излезе с Жоао Феликс и Антоан Гризман в атака. Ренан Лоди и Маркос йоренте ще бъдат на двете крила, а в средата на терена играта ще градят Коке и Родриго де Паул.

Домакинте създадоха първата голова опасност в мача още в 3-ата минута, когато Еланга получи центриране в наказателното поле и успя да изпревари Ян Облак и да стреля с глава, но над вратата. В ситуацията бе отсъдено и нарушение на младока.

В 13-ата минута Еланга пропусна дори още по-добра възможност. Бруно Фернандеш напредна отдясно и пусна успоредно на голлинията, Еланга засече отблизо, но нацели главата на Ян Облак.

В 16-ата минута и Де Хеа трябваше да прави първото си важно спасяване в мача. Родриго де Паул отправи далечен изстрел и испанският страж се разтегна, за да избие топката, която летеше към горния ляв ъгъл на вратата му.

В 20-ата минута Рейнилдо действа доста рисковано, след като атакува в гръб Бруно Фернандеш в наказателното поле и го събори на земята, но все пак успя да играе с топката и в крайна сметка дузпа не бе отсъдена.

Домакините имаха нова добра възможност в 25-ата минута, когато след продължително разиграване пред наказателното поле Диого Далот отправи удар от дистанция, но право в ръцете на Облак.

В 34-ата минута Атлетико от нищото можеше да открие резултата. "Дюшекчиите" организираха светкавична контраатака, Йоренте получи на десния фланг и подаде успореден пас към Жоао Феликс, който отбеляза във вратата, но голът не бе зачетен заради засада.

В 41-ата минута гостите все пак поведоха. Антоан Гризман с меко центриране намери Ренан Лоди непокрит в наказателното поле, а той отблизо с глава не остави шанс на Де Хеа и вкара за 0:1.

В 45-ата минута Бруно Фернандеш опита да изненада Облак с далечен фалцов удар, но вратарят внимаваше и спаси.

Домакините започнаха страхотно второто полувреме. Еланга получи пас с пета и на скорост нахлу в наказателното поле, след което стреля по земя, но топката мина на сантиметри до гредата.

В 52-ата минута агресивната преса на Атлетико принуди Де Хеа да сбърка подаването си и да прати топката в краката на Йоренте, който веднага отправи далечен удар, но вратарят се реваншира и спаси.

В 59-ата минута домакините имаха нова добра възможност. Санчо получи центриране в близост до вратата и реши да шутира от воле, но прати топката над напречната греда.

В 77-ата минута Ян Облак бе поставен под напрежение като първо Рафаел Варан бе изпуснат при центриране от фаул и стреля отблизо с глава, но вратарят спаси. След това Роналдо опита добавка със задна ножица, но словенецът отново успя да реагира и улови топката.

След това в 83-ата минута отново Далот се бе включил в предни позиции и стреля от дистанция, но покрай вратата.

В заключителните минуси Юнайтед опита нещо като натиск, но той бе доста хаотичен и не доведе до някакви сериозни опасности пред вартата на съперника.

Така Атлетико Мадрид удържа крехката си преднина и се поздрави с победата, която го класира на 1/4-финала в Шампионската лига. За "Червените дяволи" пък разочароващият сезон продължава, като те загубиха и последния си шанс да спечелят някакъв трофей.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация