Късни голове донесоха победата на Локо Пловдив срещу Берое

18:31
Късни голове донесоха победата на Локо Пловдив срещу Берое

Локомотив Пловдив надви Берое с 2:0 в интригуващ сблъсък от 23-ия кръг на efbet Лига. "Смърфовете" стигнаха до успеха с дебютен гол на Преслав Боруков (81) и Бирсент Карагарен (90+3). Боруков, който пристигна в Локомотив през зимния трансферен прозорец, беше точен за тима си с глава след добро центриране на Умарбаев. И двата тима доиграха мача с по десетима души след червени картони на Симеон Мечев (45) и Венсан Марсел (62).

В отминалия кръг Берое загуби като гост от Арда, а Локо допусна поражение от градския си съперник Ботев в пловдивското дерби. Берое заема 7-ото място във временното класиране с 29 точки, а Локомотив е осми с точка по-малко. 

В 8-ата минута Симеон Мечев намери Джонатан зад гърба на защитата на Локомотив. Бразилецът надбяга лесно Райън Бидунга и опита да прехвърли излезелия напред Рейдър. Опитът му обаче не беше сполучлив. В 18-ата минута Преслав Боруков си нагласи топката на десния крак, след което стреля. Шутът му беше блокиран от защитник в зелено и домакините спечелиха само корнер от ситуацията. 

В 34-ата минута Рейдър трябваше да се намесва след мощен удар на Серкан Юсеин в близкия ъгъл. Халфът на Берое получи добро подаване от Лебон в наказателното поле, справи се с шпагата на Петрович и стреля, но вратарят на Локомотив показа, че внимава. В 40-ата минута Бирсент Карагарен ядоса феновете на домакините с решението си да стреля от нулев ъгъл вместо да подаде към свой съотборник, очакващ пас на добра позиция. 

Минута преди края на първото полувреме Александър Василев реши да пробва късмета си с удар от далечна дистанция. Изстрелът беше доста коварен и топка се отби от земята малко преди Генадий Ганев. Вратарят на Берое успя все пак да я отбие в корнер. 

В 45-ата минута гостите от Стара Загора останаха с човек по-малко на терена. Симеон Мечев получи втори жълт и респективно червен картон за леко нарушение срещу Умарбаев. Решението на Георги Давидов обаче беше спорно. 

В 60-ата минута Бирсент Карагарен шутира много слабо покрай вратата на Берое. В 62-ата минута численото равенство на терена беше възстановено. Венсан Марсел изрита жестоко Алиун Фал, за което получи жълт картон. След намесата на ВАР обаче Георги Давидов промени решението си и показа червен картон на халфа на Локомотив. 

В 68-ата минута Лебон стреля покрай вратата на Локомотив. Отново Лебон застраши "смърфовете" в 72-ата минута. Той пробяга голяма част от терена и влезе в наказателното поле, но ударът му изневери и премина на сантиметри от лявата греда. 

В 81-ата минута Локомотив поведе в резултата с дебютен гол на Преслав Боруков. Нападателят реализира с глава след чудесно центриране на Парвиз Умарбаев от фаул. Боруков изпревари всички и от близка дистанция преодоля Генадий Ганев с глава. 

В добавеното време на мача Бирсент Карагарен сложи точка на спора. Той се разписа след успоредно подаване на голлинията от Петър Витанов. Карагарен беше оставен неокрит на втора греда и не сбърка с шута с в опразнената врата.

ЛОКОМОТИВ - БЕРОЕ 2:0

1:0 Преслав Боруков 81'
2:0 Бирсент Карагарен 90'+3

Стартови състави: 

ЛОКОМОТИВ: 71. Лукас Рейдър, 50. Йосип Томашевич, 20. Милош Петрович, 61. Райън Бидунга, 6. Емил Янчев, 7. Парвиз Умарбаев, 19. Александър Василев, 9. Бирсент Карагарен, 10. Венсан Марсел, 14. Димитър Илиев, 99. Преслав Боруков; 

БЕРОЕ: 33. Генадий Ганев, 8. Абубакар Тунгара, 10. Серкан Юсеин, 15. Георги Динков, 16. Симеон Мечев, 18. Давиде Мариани, 20. Стив Фуртадо, 21. Кийлън Лебон, 5. Сиам Юсеф, 43. Джонатан Перейра, 11. Алиун Фал;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация