Черно море надви Арда

17:33
Черно море надви Арда

Отборът на Черно море победи с 2:0 Арда в мач от 23-ия кръг на efbet Лига. “Моряците” стигнаха до успеха с попадения през втората част, като Матиас Курьор откри, а Евгений Сердюк удвои.

Варненци можеха да стигнат и до по-изразителен успех, но Мартин Луков на няколко пъти спаси вратата си. Арда от своя страна също можеше да постигне нещо повече, но Тонислав Йорданов направи много голям пропуск при 1:0.
 
Домакините започнаха по-силно срещата и на няколко пъти обстрелваха от дистанция Мартин Луков, но стражът спаси. Веднъж пък Матиас Курьор се озова очи в очи с вратаря, но прати топката над гредата.

В края на полувремето двата тима си размениха по две положения. Първо Тонислав Йорданов опита да прехвърли Иван Дюлгеров, но не успя да уцели рамките на вратата. След това пък Луков отново спаси Арда, след като изби с крак удар на Евгений Сердюк.

В 57-ата минута домакините откриха резултата. Курьор получи топката в наказателното поле и от воле разстреля Луков за 1:0.

В 71-ата минута гостите като по чудо не изравниха резултата. Грешка на Иван Дюлгеров подари топката на Йорданов, който обаче не ясно как не вкара и прати кълбото над вратата от непосредствена близост. 

Малко по-късно Курьор удари греда, след като стреля от малък ъгъл, но все пак успя да прокара топката в очертанията на вратата, но късметът спаси Луков в случая.

В 78-ата минута Сердюк вкара втори гол за "моряците". Украинецът се пребори с Алекс Петков и напредна от аутлинията към вратата, след което изненада Луков с удар в близкия му ъгъл.

Малко преди края на срещата Николай Златев можеше да вкара трети гол за Черно море, но Луков отново отрази удара. Това обаче не промени особено крайния изход на мача и варненци се поздравиха със заслужен успех.

Така Черно море се доближи само на точка от призовата тройка, която ще даде възможност за участие в Европа, или през бараж, или директно в зависимост от развитието на надпреварата за Купата на България. “Моряците” са на четвърто място с 39 точки, докато третият Ботев е с 40. Арда от своя страна е на десето място с 25 точки.

efbet Лига, 23 кръг:

ЧЕРНО МОРЕ 2:0 АРДА

1:0 Курьор 57'
2:0 Сердюк 78'

Състави:

ЧЕРНО МОРЕ: 25. Дюлгеров, 6. Попов, 3. Атанасов, 28. Дробаров, 2. Панов, 71. Пайанотов, 23. Гарсия, 77. Велев, 19. Курьор, 8. Сула, 9. Сердюк;

АРДА: 71. Луков, 25. Кики, 4. Стоев, 24. Петков, 8. Желев, 77. Юруков, 80. Котев, 17. Коконов, 33. Тилев, 10. Ковачев, 9. Йорданов;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация