Айнтрахт с голяма крачка към четвъртфиналите на Лига Европа

21:57
Айнтрахт с голяма крачка към четвъртфиналите на Лига Европа

Айнтрахт спечели с 2:1 гостуването си на Бетис в първи мач от осминафиналите на Лига Европа. Филип Костич откри резултата в 14-ата минута, а Набил Ферик изравни след половин час игра. В 32-ата минута Дайчи Камада изведе германците отново напред, а това се оказа и победния гол в мача. В началото на второто полувреме гостите можеха да стигнат до трето попадение, но Рафаел Боре пропусна дузпа.

Бетис записа пети пореден мач без победа и ще има сериозни проблеми да осъществи обрат в Германия, тъй като тимът от Франкфурт имаше предимство в Севиля, а в реванша ще има и подкрепата на публиката. Бетис няма домакинска победа във фазата на елиминациите в турнир на УЕФА от 2006 г.

Срещата можеше да започне блестящо за Бетис, тъй като Каналес се озова на добра позиция 70 секунди след началото на срещата. В удара му обаче нямаше достатъчно сила и не затрудни Трап. Айнтрахт, който не допусна загуба в груповата фаза, играеше уверено и пресираше съперника. В 14-ата минута гостите поведоха. Филип Костич направи центриране, което се превърна в удар, изненада Клаудио Браво и топката се озова в мрежата.

Бетис успя да изравни след половин час игра. Набил Ферик получи топката на границата на наказателното поле, освободи си пространство за удар и прати топката в десния ъгъл на Трап. Равенството обаче се задържа твърде кратко. Линстрьом открадна топката в опасна зона, навлезе в наказателното поле и отклони към Дайчи Камада, който извезе Айнтрахт отново напред.

След почивката тимът на Мануел Пелегрини опита да обърне мача, но можеше да получи трети гол в началото на втората част, след като бе отсъдена дузпа за игра с ръка на Руйбал. Рафаел Боре обаче не успя да перодолее вратаря от бялата точка. Този пропуск за кратко вдъхнови домакините и малко по-късно не организираха отлична атака. В последния момент блестяща намеса на НДика попречи на Каналес да стреля. Този епизод обаче бе рядкост, тъй като и след почивката Айнтрахт имаше предимство. Германците продължиха да търсят нов гол, но така и не стигнаха до него.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация