Една година изпитателен срок за Саша Зверев

19:25
Една година изпитателен срок за Саша Зверев

Олимпийският шампион от Токио 2020 Александър Зверев (Германия) ще бъде в изпитателен срок за една година, след като удари многократно с ракетата си стола на съдията след загуба на двойки на турнира по тенис в Мексико, съобщиха от АТР.

Ако Зверев допусне друго нарушение на правилника, което води до глоба за неспортсменско поведение или за "словесна или физическа злоупотреба с длъжностно лице, съперник, зрител или друго лице, докато е на корта или извън него", той ще бъде отстранен от турнири за осем седмици и глобен с допълнителни 25 хиляди долара, съобщиха от организацията.

Зверев, който в момента е номер 3 в световната ранглиста и финалист от Откритото първенство на САЩ през 2020 година, има време до петък да обжалва решението на българина Миро Братоев, старши вицепрезидент по правилата и състезанията на АТР.

Братоев направи анализ на случилото се миналия месец в Акапулко и установи, че Зверев е допуснал т.нар. "утежняващо поведение" според раздела за голямо нарушение от правилника на АТР.

АТР уточни, че условното наказание на Зверев ще приключи на 22 февруари 2023-а, една година след случката в Акапулко.

24-годишният германец, който беше шампион на сингъл от миналата година, беше изгонен заради "крещене и псувни" към главния съдия Алесандро Германи и жесток удар в стола на съдията не по-малко от четири пъти.

Зверев вече беше глобен с 40 хиляди долара и загуби над 30 000 долара от наградния фонд заедно с точките за световната ранглиста от турнира в Мексико. Тогава АТР заяви, че на Зверев са наложени по 20 хиляди долара за "вербална обида и неспортсменско поведение", максималната санкция за всяко нарушение.

През октомври АТР започна разследване по обвинения за домашно насилие от германеца, отправени от бившата му приятелка.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация