Джокович предложи помощ свой бивш колега, който сега е на фронта

21:21
Джокович предложи помощ свой бивш колега, който сега е на фронта

Новак Джокович предложи финансова и всякаква друга помощ, необходима на украинския бивш номер 31 в света Серхий Стаховски, който се записа в армията на страната си на фона на нахлуването на Русия.

Стаховски, който спечели четири титли от АТР и постигна шокираща победа над Роджър Федерер във втория кръг на "Уимбълдън" през 2013-а, се присъедини към военните сили на Украйна миналия месец, въпреки липсата на опит.

36-годишният тенисист публикува скрийншот в “Инстаграм” от разговора си с Джокович чрез WhatsApp, по време на който сръбският номер 2 в света пита за ситуацията и се надява нещата да се успокоят.

"Стако, как си? На служба ли си? Мисля за теб и се надявам, че всичко скоро ще се успокои. Моля, уведоми ме кой би бил най-добрият адрес за изпращане на помощ . . . финансова помощ, както и всякаква друга", каза Джокович в съобщението до Стаховски.

Той написа в “Инстаграм”, че Украйна е благодарна за предложението за подкрепа на Джокович.

“Новак, благодаря ти за подкрепата. Украйна ти е благодарна“, пише Стаховски като коментар към споделения от него чат с Ноле.

Серхий Стаховски разкри, че е изпратил съобщения до тримата най-велики в тениса, но само съринът му е отговорил. Надал и Федерер засега пазят мълчание по темата.

Няколко други украински спортисти, включително световните шампиони по бокс в тежка категория Владимир Кличко и Витали Кличко, защитават страната си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация