Висшата лига няма да се излъчва повече в Русия

21:10
Висшата лига няма да се излъчва повече в Русия

Премиър лийг ще прекрати отношенията си с руските телевизионни оператори в следващите 24 часа, съобщава пресата на Острова. Това ще стане веднага, след като бъде разтрогнат договорът на стойност 6 милиона паунда на година, който ще бъде прекратен три месеца преди изтичането си.

Вестник “Телеграф” информира, че адвокатите на английското първенство са дали “зелена светлина” за скъсване на отношенията, след като в последните дни са разгледали детайлите около контракта. През последният уикенд руските телевизионни оператори са получили кадри от кръга в Премиър лийг, както е по договор, но очакванията са, че е било за последно.

Това ще бъде поредната западна компания, която официално къса отношенията си с Руската федерация след започването на войната в Украйна. Само в последните дни изтегляне от руския пазар обявиха компании като “Виза”, “Мастъркард”, “Боинг”, “Найк” и много други.

Обединеното кралство вече предприе редица мерки срещу руски олигарси на своя територия и наложи мерки срещу тях, а собственикът на Челси Роман Абрамович обяви, че търси купувач на клуба.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация