Манчестър е син

00:39
Манчестър е син

Манчестър Сити победи Манчестър Юнайтед с 4:1 в градското дерби. Кевин Де Бройне откри резултата още в петата минута, а Санчо изравни в 22-ата. Белгиецът се разписа отново в 28-ата минута. След почивката "гражданите" имаха сериозно предимство и стигнаха до попадение в 68-ата минута, дело на Рияд Марез, което сложи край на интригата. Алжирецът се разписа още веднъж и в добавеното време.

Отборът на Пеп Гуардиола увеличи аванса си на върха на шест точки пред втория Ливърпул, но мърсисайдци са с мач по-малко. Загубата доста усложни ситуацията на Ман Юнайтед в битката за четвъртото място. "Червените дяволи" днес бяха изпреварени от Арсенал и изостава с една точка, а лондончани са изиграли три мача по-малко.

И двата отбора излязоха без типичен централен нападател. "Гражданите" играят по този начин от началото на сезона, а причината при съперника бяха контузиите на Кристиано Роналдо и Едисон Кавани. Рафаел Варан и Люк Шоу пък пропуснаха срещата поради положителни тестове за коронавирус. 

Срещата започна блестящо за домакините е те поведоха още в петата минута. При атака на Сити отляво топката стигна до Грийлиш, който успя да насочи топката към центъра на наказателното поле, а там бе Де Бройне, за когото не бе проблем да я насочи към мрежата.

"Червените дяволи" опитаха да отговорят бързо и имаха тази възможност в деветата минута. Бруно Фернандеш видя нахлуването на Фред в наказателното поле. Бразилецът получи топката, но без спрян от излезлия Едерсон. Юнайтед организира още няколко бързи атаки и показа, че ще бъде опасен в предни позиции, въпреки липсата на изявен голмайстор.

Играта на Ман Юнайтед въобще не бе предпазлива и това даде резултат в 22-ата минута. Гостите по прекрасен начин преодоляха средата на терена и Погба намери Санчо в предни позиции. Английският национал си освободи пространство за изстрел и изпрати топката в долния ляв ъгъл на Едерсон.

Отборът на Гуардиола продължи да създава положения пред Де Хеа твърде лесно и стигна до втори гол в 28-ата минута. Фоудън навлезе в наказателното поле след технично отиграване и стреля. Де Хеа направи страхотно спасяване, но топката отиде при Бернардо Силва. Неговият удар бе блокиран, но нямаше кой да спре Де Бройне е кълбото отново се озова в мрежата на Юнайтед.

След малко по-спокоен период мачът бе спрян за няколко минути поради здравословен проблем сред зрителите. Последваха минути, в който "червените дяволи" повече владееха топката. Когато загубиха кълбото, Де Бройне изведе Фоудън на добра позиция, но той стреля покрай вратата. В 42-ата минута пред Санчо се откри нова възможност, но този път той прати топата над вратата. Преди края на първото полувреме Де Хеа трябваше да се справя с удар на Марез, който до този момент не бе особено активен. Секунди преди почивката пък Бруно Фернандеш стреля от дистанция, но изстрелът му бе блокиран.

Второто полувреме започна с натиск на Манчестър Сити. "Гражданите" притиснаха съперника и това доведе до грешки. При една от тях Уан-Бисака загуби топката от Бернардо Силва в наказателното поле. Португалецът насочи топката към Де Бройне, но Фред успя да се намеси решително. Малко по-късно Фоудън се справи с Уан-Бисака и излезе на добра позиция, но завършекът му не бе добър и той нито стреля, нито подаде.

"Гражданите" организираха атака след атата, но играчите на Ман Юнайтед успяваха в последния момент да се намесят и да блокират или предотвратят удара. Гостите рядко играеха с топката, а когато я взимаха опитваха веднага да организират контраатаки с дълги подавания. След час игра те успяха да организират добра атака и Фред намери Еланга, но Кансело се намеси и отклони удара му. Малко след това отборът на Гуардиола получи фал на границата на наказателното поле след нарушение срещу Марез. Де Бройне заложи на сила и прати топката право в Де Хеа.

Преимуществото на Сити доведе до трети гол в 68-ата минута. Центриране от ъглов удар на Де Бройне прати топката на крака на Марез на границата на наказателното поле. Алжирецът насочи топката към вратата, тя се отклони в Магуайър и не остави шансове на Де Хеа.

Тимът на Гуардиола доминираше сериозно след почивката, но третото попадение сякаш съвсем пречупи "червените дяволи". Ман Сити спокойно разиграваше топката и почти не даваше на съперника да я докосне, като продължаваше да създава положения. Де Хеа отрази удар на Марез, а в 81-ата минута вратарят се справи и с акробатичен удар на Кансело.

В добавеното време Де Хеа получи травма при изритването на една топка. "Гражданите" организираха атака, докато испанецът, накуцвайки се връщаше към обичайната си позиция. Влезлият като резерва Гюндоган изведе Марез зад защитата, а алжирецът се разписа. Първоначално попадението бе отменено, но разглеждане с ВАР отсъди, че засада няма и резултатът стана 4:1.

МАНЧЕСТЪР СИТИ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 4:1

1:0 - Де Бройне 5'
1:1 - Санчо 22'
2:1 - Де Бройне 28'
3:1 - Марез 68'
4:1 - Марез 92'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация