Много нерви и никакъв футбол в дербито между Левски и ЦСКА

16:30
Много нерви и никакъв футбол в дербито между Левски и ЦСКА

Отборите на Левски и ЦСКА София не успяха да излъчат победител в дербито от 22-ия кръг на efbet Лига. Двубоят на стадион “Васил Левски” завърши 0:0 при силен снеговалеж пред около 18 000 зрители. Както винаги в тези сблъсъци драми не липсваха. Така беше и този път, след като мачът бе прекратен за около десетина минути поради силния сняг, а през втората част левите защитници на “сини” и “червени” - Цунами (54`) и Мазику (90`) бяха изгонени. Бразилецът за втори жълт картон, а конгоанецът с директен такъв, но след намесата на ВАР.

Видео технологията трябваше да се намесва и в 20-ата минута, когато тимът на Стойчо Младенов искаше дузпа за нарушение срещу Иван Турицов.

Въпреки лошото време отново шоуто по трибуните не липсваше. Агитката на “сините” в препълнения Сектор “А” първи показаха своята хореография.

След това Сектор “Г” отвърна с хореография на която имаше кибрит с логото БФС и огромен транспарант, който гласеше: “Фитилът на търпението ни гори!”

Малко след това овациите на стадиона събра Сектор “Б”. Най-върлите привърженици на Левски изкараха огромен плакат с размери 75 метра на 45 метра, в който отпразнуваха 20-годишното си приятелство с тифозите на Лацио, като освен емблемите на двата клуба имаше и символите на София и Рим.

Още в самото начало Йомов бе пощаден от рефера, след като влезе много лошо в краката на противников футболист.

В 20-ата минута Турицов излезе сам срещу Михайлов, като с левия крак стреля лошо, но след това падна на земята след съприкосновение с Кордоба. "Червените" искаха дузпа, като се наложи Железов да чака две минути помощ от ВАР, но след това даде знак играта да продължи. 

След това реферът пък не показа жълт картон на Краев и това вбеси скамейката на "червените". Футбол не се играеше, като на лошия терен преобладаваше борбата, но в тези минути по-силните физически играчи на Младенов имаха предимство. Нито едно положение обаче не бе създадено пред вратите, а накрая Юга получи картон за фал срещу Краев. Преди това Цунами два пъти имаше основание да иска корнер, но бе отсъден аут и след протестите му бе санкциониран с жълт картон.

На почивката част от агитката на "червените" нахлу на пистата и тръгна към Сектор "А", но органите на реда излязоха, за да ги спрат, а същото сториха и с ултрасите на "сините", които искаха също да нахлуват.

Левски започна по-добре след паузата и Кръстев пробва слаб удар, но веднага след това в 49-ата минута Йомов пропусна сам срещу Михайлов. Пет минути по-късно Цунами изрита Турицов и получи втори жълт картон, като остави "сините" с човек по-малко. Ван дер Каап влезе на мястото в Костадинов и Кордоба отиде на поста ляв защитник.

Вилдсхут и Бисмарк влязоха за "червените", които започнаха по-сериозно да търсят победата. Головото положение обаче бе пред тяхната врата в 69-ата минута, като Сунберг стреля опасно с глава след центриране от фал, но Бусато показа рефлекс и спаси.

В 74-ата минута Вилдсхут се откъсна от Кордоба и излезе сам срещу Ники Михайлов. Нидерландецът стреля долу вдясно, но стражът с отличен рефлекс спаси своя тим.

Нов голям пропуск на Йомов в 83-ата минута, когато крилото не успя да насочи топката във вратата от 10 метра.

Двата тима са в серия от осем поредни мача без поражение в шампионата, като символичните домакини искат реванш от поражението през есента с 1:2, за да се доближат до третото място, докато “червените”, които са в серия от осем поредни мача без поражения срещу 26-кратните шампиони, се целят отново трите точки, за да останат близо до Лудогорец в битката за титлата.

Наставникът на “сините” Станимир Стоилов направи две промени от успеха с 2:0 над ЦСКА 1948 през миналия кръг. Георги Миланов и Драган Михайлович се завръщат, като заменят Марин Петков и Петрик-Гариел Галчев. 

Николай Михайлов е под рамката, след като пропусна мача за Купата на България със Септември (2:0), Драган Михайлович, Сонко Сундберг, Хосе Кордоба и Цунами са бранителите, Андриан Краев и Филип Кръстев са опорните халфове, а Димитър Костадинов е зад Билал Бари. Уелтон и Георги Миланов пък са на двата фланга, като опитният футболист се завръща сред титулярите в първенството за първи път от 22 ноември.

Стойчо Младенов, който има общо 10 победи над Левски, е в серия от осем поредни успеха срещу противника. Специалистът не направи нито една промяна в състава от успеха с 2:0 над Локомотив (Пловдив) за Купата на България през седмицата. Густаво Бусато е под рамката, а Иван Турицов, Юржен Матей, Мено Кох и Брадли Мазику са бранителите. Жеферсон и Амос Юга са опорните полузащитници, докато Греъм Кери, Карло Мухар и Георги Йомов действат зад голмайстора Жорди Кайседо.

Интересното е, че от мача през есента Мъри има шест промени сред титулярите, докато Младенов стартира с девет от 11-те през септември.

ЛЕВСКИ 0:0 ЦСКА София 

ЛЕВСКИ (4-1-4-1): 13. Николай Михайлов; 91. Драган Михайлович, 23. Сонко Сундберг, 33. Хосе Кордоба, 6. Цунами; 8. Андриан Краев; 7. Георги Миланов, 30. Филип Кръстев, 20. Димитър Костадинов, 17. Уелтон; 19. Билал Бари;

ЦСКА София (4-2-3-1): 1. Густаво Бусато, 19. Иван Турицов, 2. Юржен Матей, 4. Мено Кох, 18. Брадли Мазику, 3. Жеферсон, 21. Амос Юга, 8. Греъм Кери, 24. Карло Мухар, 10. Георги Йомов, 9. Жорди Кайседо;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация